Apie „Kompiuteriukai vaikams“ renginius ir mokymus

kompiuteriukai vaikams2018 m. kovo 8-9 dienomis „Kompiuteriukai vaikams“ kartu su savanoriais iš VU SA MIFUnity Technologies Lietuva ir Robotikos Akademija Širvintose, Utenoje, Kelmėje ir Lazdijuose išdalino net 1020  kompiuteriukų. Širvintose, Kelmėje ir Lazdijuose „Kompiuteriukai vaikams“ savanoriai pravedė pirmuosius mokymus vaikams ir mokytojams, tuo tarpu Utenoje vyko 3-jų valandų trukmės mokymai Utenos, Zarasų, Rokiškio ir Ignalinos informatikos mokytojams.

Projektu labai džiaugiasi ir vaikai, ir mokytojai, ir savanoriai. Miglė Kavaliauskaitė, savanorė iš VU MIF, teigia, jog iš vaikų pasisėmė energijos, pozityvo ir šypseną. Ir iš tiesų, kiekvienas savanoris vaikuose pastebėjo tuos pačius dalykus! Ne mažiau mus džiugina ir mokytojų entuziazmas – štai Utenos Vyturių progimnazijos muzikos mokytojas ir robotikos būrelio vadovas, Linas Vaitiekėnas, iki mokslų metų pabaigos planuoja pabaigti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui dedikuotą projektą – „micro:bit“ kompiuteriuku valdomus ir Lietuvos himną grojančius laiptus!

Šios dvi dienos buvo nelengvos, bet nuostabios ir įkvepiančios. Tikimės, jog taip pat jaučiasi ir visi su mumis susitikę penktokai bei mokytojai!

Kompiuteriukai vaikams