Dauniškiečiai mokėsi tarptautinėje YOTA- Youngsters On The Air stovykloje!

2023 m. rugpjūčio 5–12 dienomis Győre, Vengrijoje, vyko 11-oji YOTA -Youngsters On The Air tarptautinė jaunųjų radijo mėgėjų vasaros stovykla. Į stovyklą susirinko 100 dalyvių iš 25 šalių. Lietuvai atstovavo trys dalyviai, iš kurių du jaunieji radijo mėgėjai - Adris Čypas (LY3AW) ir Džestina Lazoraitytė (LY5DE) - iš Utenos Dauniškio gimnazijos.

Dalyviai turėjo pristatyti komandos narius, draugijų jaunimo veiklas. Klausėsi įdomių paskaitų, tokių kaip „Lapių medžioklė”, „Kaip užsiimti jaunimo darbu?", „Skaitmeninės technologijos”, „Greitosios telegrafijos pasaulis” ir kt. Jaunieji radijo mėgėjai buvo supažindinti su IARU (tarptautinės radijo mėgėjų sąjungos) ir WRTC (pasaulinio radijo sporto) organizuojamais konkursais. Jaunimas dalyvavo CW (radijo ryšio užmezgimas Morzės abėcėle) ir naktinėje ARDF (radijo orientavimosi sporto) veiklose. Taip pat dalyvavo seminaruose ir diskusijose apie Ham Radijo skaitmenines technologijas, o YOTA Off-Air konkurse sužinojo apie SDR, pastatymo stotis ir „Mastrant guy“ laidus. Stovyklos mokymams pasibaigus, jaunieji radijo mėgėjai atliko refleksiją ir įsivertinimą „Train the Trainer”.

Be to, stovykloje vyko tarpkultūriniai renginiai. Komandos turėjo progą kartu pabendrauti ir susipažinti su šalių tradiciniu maistu bei pakeliauti po Budapeštą. YOTA vasaros stovyklos stotis veikė šaukiniu HG23YOTA.

Norime nuoširdžiai padėkoti Lietuvos Radijo Mėgėjų Draugijai už galimybę atvykti į tarptautinę stovyklą, sakome ačiū YOTA stovyklos organizatoriams ir lektoriams.

Šį pavasarį Utenos Dauniškio gimnazijoje (kartu su Vilniaus Universiteto radijo klubo nariais) įrengta radijo stotis, kuri į eterį išsiųs pasauliui dar ne vieną šaukinį!

                                        Utenos Dauniškio gimnazijos fizikos mokytoja L.Tarvydienė (LY4LT)

1
2
3
4
5
6
1/6 
start stop bwd fwd