Adolfo Šapokos gimnazijos 2017 m. gruodžio mėnesio savaičių veiklos kalendorius

Artėjant švenčių maratonui tikriausiai daugumą užplūsdavo jausmas, kad gruodžio mėnuo yra tikrai kažkoks ypatingas, nenuspėjamas, viltingas. Tačiau reikia pripažinti ir tai, kad įdomios istorijos, įsimintinos akimirkos, gyvenimiškos pamokos bei sėkmė būna ne tik per šventes. Nekalėdiniais stebuklais 2017 m. gruodį buvo užpildyta visa Adolfo Šapokos gimnazijos bendruomenės kasdienybė.
Susitikimų savaitė
Gruodžio 7 d. gimnazijos mokiniai susitiko su buvusia mūsų gimnaziste Silvija Telksnyte, šiuo metu studijuojančia Vilniaus universitete. Silvija gimnazistus pakvietė į diskusiją intriguojančiu pavadinimu „Savanorystei – NE!“.
Gruodžio 8 dieną Adolfo Šapokos gimnazijoje svečiavosi ir dvyliktokams pamoką vedė poetas, žurnalistas, eseistas Rimvydas Stankevičius.
Gruodžio 8 dieną Adolfo Šapokos gimnazijoje svečiavosi tautodailininkė Rasa Slesoriūnienė. Menininkė ne tik pristatė savo karpinių ir atvirukų parodą, šiuos metu eksponuojamą gimnazijos bibliotekoje, bet ir atsakinėjo į gimnazistų klausimus, papasakojo savo naujos veiklos istoriją.
Gruodžio 8 d. gimnazijoje svečiavosi populiaraus interneto dienraščio bernardinai.lt vyr. redaktorius Donatas Puslys. Su gimnazistais kalbėjo apie Lietuvos istorijos svarbiausias datas, pasirinktos pozicijos svarbą, atsakomybės už savo poelgius suvokimą.Susitikimų savaitė

Edukacinių išvykų savaitė
Gruodžio 11 d. 2017 metų olimpiadų laureatai dalyvavo dviejose edukacinėse programose: Vilniaus lazerių arenoje bei kepė itališkas picas. Nemokamą išvyką dovanojo mokyklos administracija.
Gruodžio 12 d. buvo organizuotos dvi kelionės: gimnazijos mokiniai vyko į Vilniaus Nacionalinį dramos teatrą, kur žiūrėjo spektaklį „Atžalynas“ apie tarpukario Lietuvos gimnazijos moksleivių gyvenimą, tarpusavio santykius, draugystę, moralinį pasiaukojimą gelbstint draugą; kitai mokinių grupei gimnazijos administracija dovanojo išvyką į Vilniaus senamiestį bei edukacinę šokolado gaminimo programą.
Gruodžio 13 d. Adolfo Šapokos gimnazijos administracija aktyviausiems gimnazijos mokiniams dovanojo išvyką į LR Seimą bei bilietus į spektaklį „Madagaskaras“ (pagal M. Ivaškevičiaus pjesę).
Gruodžio 15 d. abiturientai vyko į Nacionalinį Kauno dramos teatrą ir žiūrėjo spektaklį „Balta drobulė“ (rež. J. Jurašas).

Išvykų savaitė

Gimnazijos bendruomenės susitelkimo savaitė
Gimnazijoje vyko kalėdinis krepšinio turnyras. Rungėsi Adolfo Šapokos gimnazijos 1-4 klasių rinktinė prieš jau gimnaziją baigusius sportininkus. Taip pat veikė kūrybinės dirbtuvės: bendruomenės nariai lipdė kalėdinius suvenyrus, juos dekoravo, pynė kalėdinius vainikus, kuriais papuošė savo namus; gruodžio 19 d. bendruomenė rinkosi į tradicinę Adventinę popietę; gruodžio 21 d. mokinius, tėvus bei mokytojus subūrė Kalėdinis žiburėlis, kuris buvo įrodymas, jog ir mokiniai, ir mokytojai labai kūrybingi, aktyvūs, vieni kitus palaikantys (puikus ne tik mokinių, bet ir mokytojų pasirodymas); gruodžio 28-29 d. buvo organizuojama mokytojų edukacinė išvyka į Vilniaus Užupio gimnaziją bei Trakus.

Bendruomenės
Kalėdinių stebuklų, kurie prasideda paprastais veiksmažodžiais: būti, matyti, girdėti, suprasti, (už)jausti, padėti, tikėti ir gyventi, savaitė susiliejo su Naujųjų metų būsimomis savaičių dienomis, kurios pilnos įvairių idėjų ir tęsiamų darbų.


Adolfo Šapokos gimnazijos informacija