Projekto dalyviai susipažino su matematikos ir IT sąsajomis Vengrijoje vykusiame tarptautiniame susitikime

VengrijojeErasmus+Utenos Dauniškio gimnazijos mokytoja Loreta Tarvydienė ir mokiniai Gabrielė Aukštuolytė 3b, Paulina Motiejūnaitė 3b ir Artas Kuzmenko 2a lapkričio 27 – gruodžio 2 dienomis lankėsi BMSZC PetrikLajos Ket Tanitasi Nyelvu Vegyipari, Kornyezetvedelmi es Informatikai Szakimnaziuma mokykloje Budapešte, Vengrijoje. Tai jau šeštasis šio projekto tarptautinis susitikimas pagal „ERASMUS+” programos 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projektą „Matematika aplink mus”. Šio susitikimo tema buvo matematika informatikoje ir programavime.

Susitikimo metu mokiniai pristatė namų darbus tema „Matematika astronomijoje“, dalyvavo matematikos ir IT pamokose, susipažino Java programavimo pagrindais, su Codi robotukais, lankėsi mokslo centre, dirbo grupėse, kūrė Popplet ir t.t. figūras. Kol intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, mokytojai aptarė naujas projekto veiklas, susitikimų datas, peržiūrėjo savo projekto TwinSpace erdvę, dalyvavo matematikos ir IT pamokose, klausėsi paskaitos apie matematiką, atliko praktines užduotis “gamification“ tema. Šis tarptautinis susitikimas buvo puikiai organizuotas. Po teorinių paskaitų turėjome galimybę aplankyti Budapešto senamiestį, jo žymiąją ligoninę, kuri veikė II –ojo Pasaulinio karo metu, pasigėrėti kalėdiniu šurmuliu ir sudalyvauti escape kambarių labirintuose.
Pasisėmėme labai daug žinių, informacijos ir idėjų. Grįžę į savo mokyklas toliau dirbsime su mokiniais tema „Matematika ir IT".


„Vengrijoje vykusiuose mainuose pasisėmiau daug naujos patirties apie žmonių kultūrą, jų papročius. Pagerinau savo matematines ir anglų kalbos žinias, kurias panaudosiu pamokose. Šiuose mainuose man labai patiko mokinių labai rimtas požiūris į mokslą. Labai patiko Budapeštas- Budos ir Pešto senamiesčio architektūra. Sužavėjo žmonių svetingumas, puikiai vedamos mokytojų pamokos, stiprus sudominimas ir motyvacija mokytis.“
Artas Kuzmenko 2a
„ERASMUS+” projektas suteikė man puikią galimybė pamatyti kitą šalį, jos kultūrą, susipažinti su naujais žmonėmis, kurie buvo man šilti ir draugiški. Aš jų tikrai nepamiršiu ir jau planuoju vėl juos susitikti dar šią vasarą. Labai patiko man nuostabaus grožio architektūra, muziejus Rock Hospital, kuriame daugiau sužinojau apie II Pasaulinį karą. Įdomu, kad šis miestas niekada nemiega. Teko ir man patirti šio miesto ritmą ir greitį. Tad, kaip mokiniai, mano draugė jame nepavargsta?? Galėčiau dar daug ką papasakoti, tačiau... geriau pačiam nuvykti ir visa tai pamatyti bei patirti. Labai ačiū mokytojai už šių mainų projektą - tai buvo nuostabu!”
Gabrielė Aukštuolytė 3b
„Kelionėje buvo smagu pažinti kitos šalies kultūrą, pamatyti aplinką. Išvykos metu, patobulinau anglų kalbos žinias, matematikos ir programavimo pagrindus. Labi patiko mokslo muziejuje, joje parodyti mums termodinamikos eksperimentai. Buvo šaunu susirasti naujų draugų ir viliuosi, kad ši draugystė išliks ilgam. Ačiū ERASMUS+ programai!”
Paulina Motiejūnaitė 3b