2015 m. rugsėjo 25 d. Aukštakalnio progimnazija minėjo Europos kalbų dieną

2015 m. rugsėjo 25 d. Aukštakalnio progimnazija minėjo Europos kalbų dieną2015 m. rugsėjo 25 d. Aukštakalnio progimnazija paminėjo Europos kalbų dieną. Mokyklos aktų salė dieną tapo senamiesčio aikšte su veikiančia Kalbų kavine, gatvės muzikantais, dailininkais ir triukšmingais turistais. Priesalyje, rudens skverelyje, šurmuliavo mugė, pilna gatvės prekeivių, kalbančių įvairiomis kalbomis, ir smalsuolių. Po energingų Just Dance šokių ir sėkmingos prekybos, Kalbų kavinės šeimininkai sukvietė visų klasių komandas dalyvauti viktorinoje, varžytis sportinėse rungtyse ir pasivaišinti mokytojų keptais saldėsiais. 

Ar žinote, koks buvo pirmas mėnulyje ištartas žodis? Kokia kalba bendrauja kurtieji? Kokia kalba yra tarptautinė ir dirbtinai sukurta vieno žmogaus? Atsakymus į šiuos klausimus ir dar daugiau įdomių dalykų mokiniai sužinojo viktorinos metu. Renginio atmosfera buvo nuostabi! Kalbų kavinės lankytojai elgėsi tarsi tikrame restorane: buvo mandagūs, aktyvūs, linksmai nusiteikę. Klasių grupėse nugalėjo: 5b, 6d, 7e ir 8e. Šio renginio sumanytojos S. Eidukynaitė ir K. Indrašienė, o jį organizuoti padėjo visa mokyklos bendruomenė. Mokinių mintys apie renginį:

„Išties likau sužavėta renginiu. Vienas iš renginių, kuriuo be galo žavėjausi, labai įdomu. Bet didžiausią įspūdį paliko dekoracijos, pasijaučiau kaip tikrame Paryžiuje! Norėčiau daugiau tokių renginių." (Aistė 7e) „Renginys buvo įsimintinas. Jame galėjo pasireikšti visi. Sportinės užduotys buvo nuostabios, klausimai puikiai atitiko temą. O atmosfera puiki! Organizatoriai pasistengė, kad aplinka būtų panaši į kavinę." (Karolina 8b) „Renginys buvo nuostabus. Labai gražiai papuošta salė. Įdomūs klausimai, įdomios užduotys." (Karolina 7e) „Man be galo patiko viktorina ir sportiškos varžybos. Daugiau sužinojau, kokios kalbos yra populiarios kitose šalyse. Ir, aišku, gerai praleidau laiką." (Salomėja 7a) „Buvo tobulas renginys. Įdomi viktorina, iš kurios daug ką sužinojau. Sportinės užduotys buvo labai linksmos." (Gerda 7b)