2016 m. gegužės 19 d. Jaunieji programuotojai lankėsi NFQ PDF Spausdinti El. paštas

NFQ2016 m. gegužės 19 dieną NVŠ būrelio „IT kūrybinės dirbtuvės“ nariai lankėsi tarptautinėje elektroninio verslo ir interneto rinkodaros įmonių grupėje NFQ. Būrelio nariams, kurie ateityje ruošiasi tapti programuotojais, įmonės darbuotojai pristatė savo įmonės veiklą, vykdomus projektus, supažindino su komanda, kuri kuria milijonus naudotojų turintį pasaulinį projektą – skrydžių sistemą KAYAK. NFQ komanda yra viena kompetentingiausių elektroninių parduotuvių kūrėjų Lietuvoje, viena iš nedaugelio įmonių, kurioje galima taikyti tas technologijas, kurias myli TU, o ne tas, kurias tau liepia.

Jauni žmonės paprastai, mokiniams suprantama kalba paaiškino, kad norint tapti programuotoju, mokytis teks visą gyvenimą, reikia mokytis užsienio kalbas, programuotojui reikalingos tokios charakterio savybės kaip kruopštumas, darbštumas, atsakomybė, gebėjimas dirbti komandoje.
NFQ akademijos vadovė Jurgita supažindino su NFQ akademijos - programavimo lyderių mokyklos – veikla, kurioje dalyviai supažindinami su šiuolaikinėmis web ir mobile technologijomis, programavimo bei darbo metodologijomis, ir, svarbiausia, kartu kuria realias interneto sistemas.
Įmonės programuotojai yra ne vien puikūs kodo specialistai, bet ir verslo žinovai, kurie nuolat tobulinasi, laiką skiria ne vien darbui ir žinių gilinimui, bet ir įvairiausioms pramogoms, sporto varžyboms, žaidimų vakarams ir daugybei kitų užsiėmimų. Apsilankymo įmonėje metu mokiniams buvo organizuotas smagus siurprizas – pica, kuria mokiniai mėgavosi didžiulėje poilsio salėje.
Ačiū Krašuonos progimnazijos pavaduotojai Viktorijai Vilūnienei, kuri suorganizavo ir pakvietė būrelio narius į tokią nuostabią išvyką.


Jolanta Baronienė