Utenos rajono savivaldybėje startuoja projektas „Lyderių laikas 3"

2019 lyderiu laikas2019 m. sausio 23 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje lankėsi nacionalinio švietimo projekto „Lyderių laikas 3" vadovai, Lietuvos Respublikos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Švietimo aprūpinimo centro direktoriaus pavaduotoja Rasa Šnipienė ir projekto administratorė Olivija Saranienė. Jos susitiko su savivaldybės ir švietimo įstaigų atstovais, aptarė būsimas projekto veiklas. Viešnios patikino, kad atvyko į savivaldybę, kuri yra inovatyvi ir viena iš šalies švietimo bendruomenei gerai žinomų bei pavyzdžiu esančių savivaldybių. „Kad taip yra, rodo kitų rajonų savivaldybių kūrybinių komandų narių noras stažuotis Utenos rajono savivaldybėje", – sakė viešnios.

Projektas „Lyderių laikas 3" Utenos rajono savivaldybėje startuoja 2019 m. pradžioje. Projektas – tai nacionalinė iniciatyva, kuri siekia Lietuvos švietimo sistemoje įtvirtinti lyderystei palankią aplinką, skatinančią mokyklų, savivaldybių ir nacionalinio lygmens švietimo darbuotojus siekti mokinių ugdymosi pažangos, inicijuoti ir vykdyti kokybinius pokyčius savo organizacijose.
„Lyderių laikas 3" yra projektų „Lyderių laikas" ir „Lyderių laikas 2" tęsinys. Pirmajame projekto etape (2009–2011 m.) buvo kuriami švietimo lyderystės konceptualūs pagrindai, antrajame etape (2011–2015 m.) jie buvo išbandyti 15-oje Lietuvos savivaldybių. Trečiajame etape (2017–2020 m.) dalyvauja 45 savivaldybės, jų švietimo ir su švietimu susijusios bendruomenės. Pagrindinė savivaldybės veikla – pokyčio projekto sukūrimas ir įgyvendinimas. Pirmajam srautui priklausančios savivaldybės jau baigė gryninti pokyčio projekto temas, įsibėgėja ir kitos veiklos.

Nuo 2019 m. kovo startuoja trečiasis srautas (2019–2020 m.), kuriam priklauso Šiaurės ir Rytų Lietuvos – Panevėžio miesto, Anykščių, Kupiškio, Molėtų, Utenos, Visagino, Zarasų, Švenčionių, Širvintų, Jonavos, Kupiškio, Pasvalio, Pakruojo, Joniškio, Radviliškio savivaldybės.
Numatoma „Lyderių laiko 3" nauda mokykloms ir savivaldybei:
• konsultacinė pagalba savivaldybės kūrybinei komandai ir mokyklų bendruomenėms kuriant ir įgyvendinant pokyčio projektą;
• mokyklų ir savivaldybės lygmens vadovų ir vadybine karjera suinteresuotų švietimo darbuotojų mokymasis formaliosiose ir neformaliosiose švietimo lyderystės programose;
• paramos rinkiniai mokyklų ir savivaldybių pokyčio projektams įgyvendinti: vidutiniškai 8 000 eurų savivaldybei (suma bus skaičiuojama atsižvelgiant į mokinių skaičių savivaldybėje). Lėšos skiriamos stažuotėms Lietuvoje ir užsienyje;
• nuolatinė pažangos stebėsena, taikant „Lyderių laiko" ir „Lyderių laiko 2" metu sukurtus tęstinio tyrimo ir kitais vertinimo instrumentus;
• visų lygmenų švietimo lyderių profesionalumo ir bendradarbiavimo stiprinimas naudojantis interneto svetainės www.lyderiulaikas.smm.lt galimybėmis, rengiant regioninius, nacionalinius ir tarptautinius lyderystės forumus, stiprinant švietimo lyderių tinklaveiką savivaldybės, nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.

Utenos rajono savivaldybėje projekto veiklas koordinuoja Utenos rajono savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Vaitiekienė, tel. (8 389) 43526, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .

Daugiau informacijos apie projekto eigą ir veiklas galite rasti projekto tinklalapyje www.lyderiulaikas.smm.lt.