2018 m. vasario 10-11 d. Utenos Vyturių progimnazijos jaunųjų inžinierių komanda dalyvavo Technarium organizuotame Science Hack Day Vilnius 2018!

2018 02 11 2018 m. vasario 10-11 d. dvi kompiuteriukų įkvėptos vaikų komandos iš Utenos ir Molėtų dalyvavo Technarium organizuotame Science Hack Day Vilnius 2018! Vaikai net dvi dienas praleido Vilniuje įgyvendindami savo komandinius projektus.
Molėtų komanda - Lietuvos atkurtos valstybės 100 mečiui paruošė micro:bit apšviestą stendą, sulitavo begales lempučių, sužinojo kaip veikia elektros grandinė ir nors ne visos degė pristatymo metu - pamokų išmokta daug, o nuotaikos ir užsidegimo su kaupu.
Uteniškiai (Utenos Vyturių progimnazijos jaunųjų inžinierių komanda) su mokytoju Linu Vaitiekėnu atvyko užsibrėžę sukurti muzikinių laiptų veikimo modelį, kurį vėliau perkels ir įrengs savo mokykloje. Kiekviena laiptų pakopa vis kita nata, iš kurių galima sugroti pavyzdžiui Europos himną! Ateities užmačiose - gamą išplėsti taip, jog būtų įmanoma sugroti ir Lietuvos valstybės himną!

Linkime, laukiame ir dalinsimės atradimais!

Kompiuteriukai vaikams informacija