Užpalių gimnazistų sėkmė Ukmergės regioninėje jaunųjų bendrovių eXpo 2022

2022 04

2022 m. balandžio 8 d. dvi jaunosios Užpalių gimnazijos bendrovės „Kokosinė egzotika“ ir „Svajonių stilius“ dalyvavo Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje vykusioje Ukmergės regioninėje jaunųjų bendrovių eXpo 2022. Vertinimo komisijai Užpalių gimnazijos bendrovės pristatė savo verslo idėjas ir varžėsi su 36 jaunosiomis mokinių bendrovėmis iš Ukmergės, Jonavos, Kėdainių, Molėtų, Širvintų ir Švenčionėlių.


„Svajonių stiliaus“ komanda: Rūta, Edgaras, Kamilė, Karolina, Laura eXpo 2022 renginiui pristatė 24 savo pačių sukurtus ir pasiūtus krepšius kasdienai ir ne tik... Gimnazistai įgyvendino 2021 m. rugsėjo mėnesį verslumo stovyklos metu išsigrynintą idėją. Mokiniai pateikė sprendimą, pasiūlydami, kaip sumažinti nebenaudojamų išmetamos tekstilės kiekį. Verslumo stovykloje gimė mintis nebenaudojamus džinsinius drabužius „prikelti naujam gyvenimui“ ir taip prisidėti prie tvarumo ir planetos taršos mažinimo. Šį projektą mokiniams padėjo įgyvendinti neformalaus švietimo būrelio „Iš naujo atgimę“ vadovė Saida Leleivienė.

„Kokosinės egzotikos“ komandos nariai: Beatrisė, Gabrielė, Paulius, Tautvydas, Gabija mugėje dalyvavo jau antrą kartą. Šiame renginyje jie pristatė ekologiško vaško žvakes kokoso kevale. Komanda dėkoja gerb. Rasai Širvienei už konsultacijas ruošiant ir tobulinant produktą.
Gimnazistai ruošdamiesi eXpo 2022 įdėjo daug darbo: tiek gamindami žvakes, tiek ruošdami verslo idėjos pristatymą komisijai. Pastangos nenuėjo veltui. Ukmergės regiono EXPO 2022 vertinimo komisijos sprendimu „Kokosinė egzotika“ užėmė II vietą! Ši komanda dar gavo „Originaliausios verslo idėjos“ nominaciją.

Mokytojos: Virginija Rudokienė, Saida Leleivienė