Mokymo plaukti programą baigė 268 trečiokai

srf logo su sukiu rgb pagrindinis 01Daugiau kaip 10 metų plaukimo klubas „Linksmasis delfinas“ kartu su Utenos rajono savivaldybe vykdo vaikų mokymo plaukti projektą 2-3 klasių vaikams. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sporto rėmimo fondo projekte SRF-FAV-2020-1-0018 dalyvavo 268 3 klasių vaikai iš Utenos miesto mokyklų. Praktines plaukimo pratybas vykdė kvalifikuoti plaukimo treneriai: Jurgita Jurkėnienė, Aurelija Kiršaitė, Aistė Grigalienė ir Saulius Skrebelis. Mokymo plaukti užsiėmimų tikslas išmokyti antrų – trečių klasių vaikus plaukimo pradmenų, kad jie ir atviruose vandens telkiniuose ir baseinuose jaustųsi saugūs. Vaikai buvo organizuotai atvežami į Utenos daugiafunkcio sporto centro plaukimo baseiną, prieš mokymus supažindinami su saugaus elgesio prie vandens ir vandenyje taisyklėmis. 

img 5763Mokymo plaukti programa – tai organizuotos 32 mokymo plaukti ir saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens pamokos, pagal Lietuvos plaukimo federacijos parengtą programą, kaip papildomo fizinio aktyvumo ir judesių lavinimo užsiėmimai, vykdomi pagal vieningą metodiką, dalyvaujant kvalifikuotiems specialistams ir siekiant numatytų vykdymo pasiekimų.

Vykdant mokymo programą, vaikai buvo išmokyti plūduriuoti horizontalioje ir vertikalioje padėtyje, keisti kūno padėtį vandenyje, panerti po vandeniu ir ištraukti dugne gulintį daiktą, judėti į priekį, atliekant kojų judesius, krauliu su lenta, nuplaukti 25 metrus krauliu arba nugara.

Visų projekto dalyvių įgyti plaukimo gebėjimai buvo tikrinami, nustatant vaikų gebėjimą nuplaukti 25 m baseine trimis lygiais: „A“ lygis – be pagalbinių priemonių; „B“ lygis – su viena pagalbine priemone; „C“ lygis – su dviem ir daugiau pagalbinių priemonių.
Šiais metais geriausiai normatyvus išlaikė: Aukštakalnio pradinės mokyklos 3 B (visi mokiniai  - „A“ lygiu) ir mokyklos darželio „Eglutės“ mokiniai (visi  - „A“ lygiu ir tik vienas -  „B“ lygiu).