Tarp respublikinės tradicinės viktorinos „Ar viską žinai apie sveikatos draudimą ir ne tik?“ prizininkų - Utenos r. Užpalių gimnazijos mokinė

tlkPanevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) viktorinos nugalėtojų atrankos komisija jau išrinko 2020 m. spalio 5–18 dienomis vykusios tradicinės viktorinos „Ar viską žinai apie sveikatos draudimą ir ne tik?“ nugalėtojus ir paskatinamųjų prizų laimėtojus. Nugalėtojais tapo 10 dalyvių, o paskatinamuosius prizus šįmet laimėjo 20 mokinių, 5 pedagogai ir 2 visuomenės sveikatos specialistai.
Viktorinos nugalėtojais tapo gimnazistai iš Panevėžio Juozo Balčikonio, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus, Zarasų rajono Antazavės Juozo Gruodžio ir Panevėžio 5-osios gimnazijų. Paskatinamieji prizai skirti dviejų pastarųjų mokyklų, Rokiškio rajono Obelių ir Utenos rajono Užpalių gimnazijų mokiniams.
„Smagu, kad jaunų žmonių entuziazmas ir noras pasitikrinti žinias, išsiaiškinti daugiau apie privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) nemažėja – šįmet ir vėl daugiau kaip 300 mokinių iš 17 Panevėžio ir Utenos apskričių mokyklų (Panevėžio ir Visagino miestų, Panevėžio, Kupiškio, Rokiškio, Anykščių, Ignalinos, Utenos ir Zarasų rajonų savivaldybių) atsakė į internete organizuotos viktorinos klausimus. Itin aktyviai nebe pirmus metus viktorinoje dalyvavo Panevėžio 5-osios ir Zarasų rajono Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijų mokiniai. Iš pirmosios mokyklos sulaukta rekordinio 207 dalyvių skaičiaus“, – pastebi Panevėžio TLK Administravimo skyriaus vedėja Asta Levickienė ir džiaugiasi, kad Panevėžio TLK veiklos zonoje neabejotinai daugėja apie PSD žinančio jaunimo.


Geriausias žinias šiais metais pademonstravo Juozo Balčikonio gimnazijos abiturientė Greta Abakanavičiūtė, surinkusi galimą maksimalų 34 taškų skaičių (atsiradus pasikeitimams dėl PSD Jungtinėje Karalystėje, vienas viktorinos klausimas nebuvo vertintas). Tik dviem taškais nuo jos atsiliko abiturientės iš Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos – Kamilė Bartkevičiūtė ir Augustina Zabukaitė, surinkusios po 32 taškus. Po 31 tašką pelnė Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos abiturientas Aldas Kirjanovas ir šios mokyklos III kl. gimnazistas Mykolas Dainys. Tos pačios gimnazijos II kl. mokinė Austėja Gaulytė ir Panevėžio 5-osios gimnazijos abiturientas Mantas Šulskus tarp nugalėtojų pateko surinkę po 30 taškų, antazaviškiai II kl. gimnazistai Neringa Galvydytė, Gitana Bagdonaitė ir Gabija Trainytė – po 29 ir atsakymus atsiuntę pirmiau už kitus, tiek pat taškų surinkusius viktorinos dalyvius. Sveikiname nugalėtojus!
Skelbiame dar 20 dalyvių, kurie po nugalėtojų teisingiausiai atsakė į klausimus, surinkę 29–27 taškus, ir tapo Panevėžio TLK paskatinamųjų prizų laimėtojais:
Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazija:
II klasė – Martynas Nikitinas, Elinga Merkytė – (29 t.); Agnė Pavlovaitė, Ilvydė Ragėnaitė, Kajus Babkovas – (28 t.);
III klasė – Gabija Kuzmaitė, Deimantė Ščetilnikovaitė, Karolis Maldauskas, Julita Pieviškytė – (29 t.); Veronika Zelenkova – (27 t.);
IV klasė – Genadijus Vingelis (29 t.).
Panevėžio 5-oji gimnazija:
II klasė – Goda Tarvydaitė, Austėja Bagdonaitė, Klaidas Grinskis – (27 t.);
III klasė – Justina Petrauskaitė (29 t.); Laurita Bundzinskaitė, Ugnė Bukelytė, Aurelijus Sulikas – (27 t.).
Rokiškio r. Obelių gimnazija, II klasė – Rūta Kolosovaitė (27 t.).
Utenos r. Užpalių gimnazija, IV klasė – Deimantė Janukėnaitė (27 t.).
Nugalėtojams ir paskatintiems asmenims bus įteikti Panevėžio TLK direktoriaus padėkos raštai ir prizai. Viktorinos laimėtojų apdovanojimas pirmą kartą bus kitoks – dėl COVID-19 pandemijos ir saugant visų sveikatą, apdovanojimo renginio nei Panevėžio TLK, nei mokyklose nuspręsta neorganizuoti. Dėl prizų atsiėmimo su dalyviais bus susisiekta asmeniškai ar per mokyklas.
Panevėžio TLK dėkoja visiems viktorinos dalyviams už domėjimąsi PSD ir ligonių kasų veikla!
Viktorinoje per 9 metus iš viso dalyvavo 1857 mokiniai (2020 m. – 318, 2019 m. – 341, 2018 m. – 313, 2017 m. – 145, 2015 m. – 200, 2014 m. – 303, 2013 m. – 131, 2012 m. – 80, 2011 m. – 26). Iš jų laimėtojais tapo arba paskatinamuosius prizus laimėjo 242 viktorinos dalyviai.
Teisingi viktorinos atsakymai skelbiami interneto svetainėje www.paneveziotlk.lt (paspaudus reklamjuostę „Mokiniams skirta viktorina“).

Panevėžio teritorinė ligonių kasa