INFORMACIJA DĖL PRAŠYMŲ PRIĖMIMO Į MIESTO MOKYKLŲ PIRMAS KLASES

2020 03 25

Informuojame, kad tėvų (globėjų) (toliau – tėvai) prašymai į miesto mokyklų pirmas klases bus priimami nuo 2020 metų gegužės 4 d. 8 val. iki 2020 m. rugpjūčio 31 d. Anksčiau atsiųstų prašymų neužskaitysime.
Tėvams pateikus prašymą po birželio 1 d. ir jeigu pagal teritoriją priskirtoje mokykloje nėra laisvų mokymosi vietų, siūloma rinktis mokyklas, kurios vykdo tą pačią ugdymo programą ir kuriose yra laisvų vietų.
Tėvai prašymus į miesto mokyklų pirmas klases galės pateikti elektroniniame paslaugų portale: https://www.epaslaugos.lt/, https://epristatymas.post.lt/ arba el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
Prašymo elektroninė forma >>>

Asmenų priėmimo į Utenos rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklas tvarkos aprašas ir aptarnavimo teritorijų priskyrimas Utenos rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokykloms pagal ugdymo programas bei Utenos rajono savivaldybės 2020 m. balandžio 2 d. tarybos sprendimas Nr. TS-80 „Dėl Utenos rajono bendrojo ugdymo mokykloms mokinių skaičiaus kiekvienos klasės sraute ir klasių skaičiaus kiekviename sraute, mokinių, ugdomų pagal priešmokyklinio ugdymo programą, skaičiaus ir priešmokyklinio ugdymo grupių skaičiaus 2020-2021 mokslo metams nustatymo“
Primename tėvams (globėjams), kad atidžiai įrašytų vaiko asmens kodą, nes vaiko duomenys yra suvedami naudojant vaikų registravimo ir apskaitos programinę įrangą.
Jeigu vaikas dėl įgimtų ar įgytų sutrikimų turi specialiųjų ugdymosi poreikių, tai tėvas turėtų pateikti gydytojo pažymos kopiją apie vaiko negalią, nes tai mokykloms labai palengvina klasių komplektavimą.
Jeigu pageidaujančių mokytis mokykloje yra daugiau, negu gali mokykla priimti, tai pirmiausia priimami toje mokykloje mokytis pageidaujantys asmenys, gyvenantys mokyklai priskirtoje aptarnavimo teritorijoje. Į likusias laisvas vietas klasėse gali būti priimti asmenys, negyvenantys mokyklos aptarnavimo teritorijoje: pirmumo teise priimami asmenys, dėl įgimtų ar įgytų sutrikimų turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, mokykloje jau besimokančių mokinių broliai ir seserys, ir arčiausiai mokyklos gyvenantys asmenys pagal prašymo padavimo datą ir laiką.
Jeigu tėvai yra pasirinkę mokytoją, tai gali prašyme pažymėti mokytojo pavardę, vardą.

Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyrius