Utenos „Saulės“ gimnazija šventė 101-jį mokyklos gimtadienį

gimtadieniosou4Gimtadienis – laukiamiausia mūsų gimnazijos šventė, todėl ir švenčiame kasmet vis kitaip. Pernai minėjome 100-metį. Tuomet mokykloje viešėjo daug buvusių mokinių, gerbiamų svečių, vyko gausybė įvairiausių renginių. Šiemet 101-asis gimtadienis, kurį šventėme ramiau, uždariau, tarsi saugioje, didelėje šeimoje. Nors ir ne jubiliejinis gimtadienis, bet vis tiek renginiai netilpo į vieną dieną, tam reikėjo visos 2019 m. lapkričio 18-22 d. savaitės. Mokinių taryba ir administracija planavo renginius taip, kad juose galėtų dalyvauti įvairių pomėgių turintys mokiniai. 

Savaitė prasidėjo „Juventus“ lygos krepšinio varžybomis, kuriose rungtyniavo „Saulės“ gimnazijos jungtinės pirmokų-ketvirtokų ir antrokų-trečiokų komandos. Azarto žaidėjams teikė sirgaliai: mokytojai, bendraklasiai, auklėtojos. Dar įnirtingesnės buvo ketvirtadienio „Linksmosios estafetės“. Šiose varžybose kartu su mokiniais savo jėgas išbandė ir mokytojai. Nors jiems ir nepavyko laimėti, bet iš mokinių susilaukė daug palaikymo.

Antradienio menų diena vadinosi „Kitaip“, „Kitur“ ir „Kitokie“. Muziko mokytojo Linvydo Žlabicko pamokoje svečiavosi Utenos kultūros centro garso operatorius Audrius Šimkūnas. Jis supažindino mokinius su mus supančių garsų įvairove. „Kitur“ veiksmas persikėlė į miesto erdves pasinaudojant Kultūros paso suteiktomis galimybėmis. Pirmokai smagiai leido laiką Utenos KC edukacijoje „Fantazija su muzika ir smėliu“, o trečiokai ir ketvirtokai žiūrėjo E. Belicko dokumentinį filmą „Tumo kodeksas“. Filmas ne tik papildė ugdymo turinį, bet ir atskleidė, kaip kino meno kalba galima kalbėti apie labai rimtus dalykus. Antrokai „netilpo“ į gimtadienio savaitę ir jiems skirta Kultūros paso veikla vyko lapkričio 26 dieną. Jie susipažino su lėlių teatro žanru žiūrėdami Lėlių teatro „Zuikis puikis“ spektaklį pagal M. Martinaičio pjesę „Pelenų antelė“. Labiausiai intriguojanti menų dienos kryptis – „Kitokie“. Tą dieną gimnazijoje vyko projekto „Artimieji rytai tavo mokykloje“ paskaitos. Projekto organizatoriai – VšĮ Arabų kultūros forumas, Užsienio reikalų ministerija, Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų institutas. Paskaitų metu sauliečiai sužinojo daug įdomių faktų apie arabų šalių kultūrą, papročius, gyvenimo būdą, arabų jaunimo gyvenimą ir buvo pakviesti dalyvauti keliuose konkursuose bei baigiamajame projekto renginyje Vilniuje.
Dar viena „Saulės“ mokinių, ypač vaikinų, mėgstama veikla – e-sport „League of Legends“ žaidimo turnyras. Šį žaidimą žaidžia vis didesnė visuomenės dalis, tad noru išbandyti savo jėgas dega ir mūsų gimnazistai. Nors nei vienoje Utenos mokykloje nieko panašaus nevyksta, šis turnyras tampa jau tradiciniu mūsų gimnazijoje. Turnyrą organizavo informatikos mokytojas Audrius Matkevičius. Visos varžybos vyko ne mažiau kovingai ir atkakliai nei sporto aikštelėje, IT kabinetas laikinai tapo tikra turnyro zona. Turnyrą laimėjo antrokai, tad gimnazijoje turime naujus čempionus, nors kelis turnyrus nenugalima buvo dabartinių ketvirtokų komanda.
Savaitė baigėsi finaliniu renginiu – gimnazijos gimtadienio šou „Gimtadienio laiškai“, kurį vedė „paštininkė“ Teresė Kančytė ir „laiškininkas“ Lukas Merkys. Po ugningo šokių kolektyvo „Tandemus“ šokio kaip iš gausybės rago pasipylė „siuntiniai“ – sveikinimai gimnazijai. Nedrąsiausi, bet labai nuoširdūs buvo pirmokai, o visos kitos gimnazijos klasės siuntė „pašto korespondenciją“ – savo muziką, dainas ir šokius.
Prabėgusi savaitė rodo, kad esame vieninga bendruomenė ir mokame ne tik linksmai, bet ir prasmingai švęsti savo gimnazijos šventę. Jau dabar pradėsime laukti 102-ojo gimtadienio ir palinkėsime sau būti dar drąsesniems ir kūrybiškesniems.