Utenos švietimo centro vykdomo projekto „Gera būti“ bendradarbiavimo ir lyderystės ugdymo renginiai

projektas „Gera būti“2019 m. birželio 3 ir 4 d. startavo Utenos švietimo centro vykdomo projekto „Gera būti“ bendradarbiavimo ir lyderystės ugdymo renginiai, kurių metu vaikai, vykdydami žaidybinę veiklą, ugdo socialinius įgūdžius ir plėtoja bendradarbiavimo bei lyderystės gebėjimus.
Pirmieji renginiuose dalyvavo Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus, Vyturių ir Rapolo Šaltenio progimnazijų mokinukai. Jie susitiko su dainininke Monika Marija Paulauskaite, kartu aiškinosi dainos „Viskas tavo rankose“ pagrindinę mintį, žaidė komandinius žaidimus ir sveikinosi su Monikos Marijos augintiniu šešku „Haru“.

image001

image002

Birželio 10 d. Utenos Krašuonos progimnazijos mokiniai dalyvavo patirtiniame užsiėmime „Tūkstantis ir vienas žingsnis“ su Whatansu komandos nariu Mindaugu Vidugiriu. Mokiniai žaidė komandinius žaidimus, gamino koliažą „Kokį mane mato pasaulis?“, diskutavo apie draugystę, pasitikėjimą ir bendradarbiavimą.

image003

Birželio 11 d. nuotaikingai rytą pasitiko Aukštakalnio progimnazijos mokiniai. Mokykloje lankėsi ir renginį vedė žinomas humoristas, laidų vedėjas ir aktorius Justinas Jankevičius. 6 klasių mokiniai ne tik drąsiai uždavinėjo klausimus, bet dalyvavo talentų šou. Moksleiviai šoko, dainavo ir rodė triukus. Viena iš Justino žinučių vaikams – „Tuo metu kai jūs tinginiaujate, kažkas dirba ir tas kažkas užims jūsų vietą“.

image004

Po pietų juokas skambėjo Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centre. Justinas susitiko su centrą lankančiais jaunuoliais. Susitikimo metu svečias dalinosi savo asmenine patirtimi ir atsakinėjo į jaunuolių klausimus. Justinas pasidalino savo karjeros istorija, siuntė moksleiviams žinutę, kad viskas įmanoma, jei tik labai stengiamės ir norime. Netrūko teigiamų emocijų, juoko ir judesio!

image005

Tuo tarpu Dauniškio gimnazijos mokiniai dalyvavo patirtiniame užsiėmime „Tūkstantis ir vienas žingsnis“. Kartu su Mindaugu Vidugiriu formavo komandą, bendravimo ir bendradarbiavimo temoms įsisąmoninti atliko praktines užduotis. Mokiniai pamatė, kokie yra jų bendradarbiavimo įgūdžiai ir kaip jie reikalingi įvairiose veiklose su skirtingų tipų žmonėmis. Klasės draugai naujai galėjo pažinti vienas kitą, atrasti bendrystės taškų, apie kuriuos prieš tai net nepamąstydavo. Paskaitos ir praktinės veiklos metu gimnazistai gavo patarimų, kaip tobulinti ir vystyti savo bendravimo įgūdžius. Mokiniai buvo supažindinti su tikslų siekimo technikomis, pagrindiniais verslo dėsniais, pateiktos metodikos, kaip išgryninti tai, ko norime ir kaip judėti link to.

image006

Birželio 12 d. Utenos Aukštakalnio progimnazijos 8 klasių mokiniai dalyvavo susitikime su karo instruktoriumi, turinčiu alpinizmo patirties, Algimantu Valaičiu. Išgirdo Algimanto istoriją „Kario kelias – nuo nulio iki viršūnės“, atliko patirtines užduotis, dalyvavo diskusijoje – kaip gyvenimas atrodo paauglystėje, vėlesniuose iššūkiuose ir išvažiavus už įprastinių ribų. Kas svarbiausia dienos pabaigoje? Algimantui mokiniai pritarė, kad svarbu nepasiduoti, priimti gyvenimo iššūkius ir visada judėti į priekį.

image007

Birželio 17 d. Utenos „Saulės“ gimnazijoje lankėsi aktoriai Žiedūnė Mardosaitė ir Raimondas Klezys. Pusę dienos vykusiuose užsiėmimuose aktoriai diskutavo su mokiniais apie pasitikėjimą savimi ir kitu, žaidė įvairius bendravimo žaidimus. Kalbėjo apie komplimentus, bendravimą, draugystę.

image008

Projektas finansuojamas Europos sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Bendradarbiavimo ir lyderystės ugdymo renginius remia Utenos rajono savivaldybė.
Daugiau apie projektą skaitykite „Gera būti“ facebook grupėje ir „Gera būti“ tinklapyje.


Projekto administratorė Miglė Lapinienė