Vyžuonų mokyklos 155-ies metų jubiliejaus šventė „Mums sparnai kaip paukščiui duoti“

dsc 0168Gyvenimas be mokyklos neįsivaizduojamas. Mokiniai visada yra lyginami su gimtąjį lizdą paliekančiais paukščiais, kurie jau užaugę, kuriems darosi ankšta, kurių svajonės laukia palankaus momento. Iš Vyžuonų mokyklos daug mokinių paukščiais išskrido, 155 pavasariai juos palydėjo.

2019 m. birželio 8 d. išskridę paukštukai, buvę mokiniai, jų mokytojai susirinko į Vyžuonų kultūros centro salę paminėti garbingą 155 – ąjį mokyklos jubiliejų. Kaip paukščio giesmė nuskambėjo mokyklos himnas. Tikrai tie metai vis lekia, gyvenimus keičia, čiurlena Vyžuona ramiai... 

O koks gyvenimas čiurlena šių dienų mokykloje svečiams kalbėjo ir visus susirinkusius į šventę pasveikino dabartinis mokyklos direktorius Rimantas Žvirblis. Dainomis, šokiais, eilėmis šventės dalyvius džiugino mokyklos mokiniai, mokytojai.

Kartu su Vyžuonų mokyklos bendruomene mokyklos jubiliejų šventė ir svečiai: Utenos švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistas Artūras Telksnys, Utenos savivaldybės administracijos direktorius Audrius Remeikis, Utenos savivaldybės kultūros skyriaus vyr. specialistė, buvusi šios mokyklos mokinė, Zita Mackevičienė. Šventės proga sulaukėme gražių sveikinimų ir palinkėjimų iš buvusių mokytojų, mokinių, ugdymo įstaigų vadovų.
Tam, kad mokyklos jubiliejinis gimtadienis būtų įsimintinas, parama prisidėjo buvę šios mokyklos mokiniai. Nuoširdus ačiū už Jūsų dosnumą ir už tai, kad prisimenate ir mylite savo mokyklą.
Mokykla jaunam žmogui suteikia sparnus ir paruošia skrydžiui. Tikimės, kad Vyžuonų mokykla gyvuos dar ne vieną dešimtmetį bei išugdys daug gabių, sąžiningų ir savo šalį mylinčių žmonių.