Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Pasaka“ lankėsi BPC darbuotojai ir Lietuvos kariuomenės KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės savanoriai

32019 m. balandžio 25 d. Utenos vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ vaikų pasivaikščiojimas prasidėjo neįprastai. Jie rinkosi šalia darželio esančiame pušyne, kur jų jau laukė BPC darbuotojai ir Lietuvos kariuomenės KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės savanoriai, pasirengę plačiau supažindinti su specialiosios pagalbos technikos įranga, įrankiais, darbo specifika. Vaikai atliko karių parengtas užduotis, turėjo galimybę susipažinti, paliesti, „pasimatuoti“ karinę (karišką) amuniciją, paspausti garsinį greitosios medicinos pagalbos ar gaisrinės mašinos signalą ar ją „pavairuoti“.

Šiltas ir nuoširdus darbuotojų ir karių savanorių bendravimas vaikus įtikino, kad pagalbos tarnybos darbuotojų tikrai nereikia bijoti, o ištikus nelaimei drąsiai kreiptis į juos pagalbos ir skambinti 112.

Dėkojame Utenos greitosios medicinos pagalbos skyriaus skubios pagalbos specialistei Aidai Bartuševičienei ir vairuotojui Vytautui Blažiui, Utenos priešgaisrinės tarnybos pamainos vadui Sigitui Skruzdžiui, skyrininkui Žydrūnui Ramoškai, ugniagesiams – gelbėtojams Nerijui Vainiui, Raimondui Kavaliauskui, Lietuvos kariuomenės KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės
507- osios lengvosios pėstininkų kuopos vadui Vaidui Pacevičiui, intendantui Dariui Daujočiui bei kariui savanoriui Pauliui Eigėliui ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio grupės vyresniajam specialistui Remigijui Rusteikai bei minėtų įstaigų vadovams už geranorišką bendradarbiavimą.