2019 m. kovo 28 d. Tėvų ir pedagogų forumas Utenos mokykloje – vaikų darželyje „Eglutė“

2019 m. kovo 28 d. mokykloje-vaikų darželyje „Eglutė“ įvyko ugdytinių tėvų ir pedagogų forumas. Forumas surengtas siekiant sudaryti sąlygas vienu metu pabendrauti skirtingų grupių tėvams ir pedagogams, išskiriant įstaigos veiklos palankiai vertinamus aspektus. Forumo metu susirinkusios įstaigos grupių ir klasių tėvų bei pedagogų komandos, atlikdamos įvairias užduotis, atsakė į forumo klausimą: kuo gera mūsų mokykla?
Smagu, kuomet susirenka į vieningą būrį bendraminčiai, kuriuos jungia pats svarbiausias ugdymo įstaigos veiklos dalyvis – vaikas. Tėvai išsakė savo pasitikėjimą, padėkas ir gražius žodžius jų vaikų mokytojoms, auklėtojų padėjėjoms, įvardino, kodėl vertina jų darbą, išskyrė, kokias mokyklos veiklos sritis vertina teigimai.
Pedagogai padėkojo tėvams už nuolatinę pagalbą, supratingumą, gražų bendravimą. Tėvų pastangomis ir gerais norais mokykla atsinaujina, gražėja patalpos, bendruose renginiuose randami problemų sprendimai, nes tėvų ir pedagogų bendravimas yra vienas svarbiausių aspektų įgyvendinant švietimo tikslus ir siekiant ugdymo kokybės. Tik sujungę norus, pajėgas, pasitikėjimą į vieną visumą galime tikėtis, kad mūsų vaikai bus saugūs, laimingi ir sveiki.

image001
image002
image003
image004
image005
image006
image007
image008
image009
1/9 
start stop bwd fwd

Noriu pasidžiaugti, kad renginys praėjo labai šiltoje atmosferoje, sukėlė džiugias emocijas, buvo daug šypsenų, gerumo. Tėveliai pasirodė labai kūrybingi, gebėjo įsijausti į vaikų vaidmenį, atlikdami lengvosios gimnastikos pratimus, Tikiuosi, kad šios emocijos padės pasirengti ateities renginiams, įveikti iššūkius, organizuojant ugdymo procesą, rasti naujų metodų, atsinaujinti ir pasiekti puikių ugdymo rezultatų.
Didžiuojuosi puikia ir atsakingai, rūpestingai bei profesionaliai dirbančia pedagogių ir jų padėjėjų komanda, nes mūsų jėga sutarime, bendrume ir geranoriškume vieni kietiems. Dėkoju pavaduotojai Rasai Drungienei už renginio apibendrinimą ir pagal komandų atliktas užduotis paskelbtą išvadą, jog mūsų mokykla-vaikų darželis „Eglutė“ yra gera mokykla dėl to, kad joje dirba profesionalūs pedagogai, sukurta saugi aplinka, teikiama specialistų pagalba, yra geros sąlygos pasirinkti norimą neformaliojo švietimo kryptį, po pamokų mokiniams saugu ir gera laiką leisti pailgintos dienos grupėje, užtikrinamas ugdymo tęstinumas pereinant iš darželio į mokyklą, teikiamas skanus ir sveikas maistas. Belieka stiprinti šiuos palankius aspektus, kurti gražius santykius ir sudaryti dar geresnes sąlygas mūsų didžiausiam turtui – vaikams.
AČIŪ tariu visiems tėveliams, kurie buvo renginyje, šauniai ir kūrybingai dirbo, specialiajai pedagogei Almai Vanagienei, padėjusiai atlikti statistinius skaičiavimus, meno mokytojai Aušrinei Jancevičienei už renginio akimirkų įamžinimą.


Direktorė Lina Kaziukaitienė