Tarptautinis ERASMUS+ projektas Utenos Krašuonos progimnazijoje

2018 11 Erasmus projektas Krašuonos progimnazijoje2018 metais Utenos Krašuonos progimnazija įsitraukė į ERASMUS+ programos bendrojo ugdymo strateginių partnerysčių projektą „Pasiruošk, dėmesio, pirmyn į 2020-uosius!“, remiantis gerosios patirties mainais. Projekto tikslas – skatinti sporto kultūrą ir praktiką, taip pat atkreipti švietimo bendruomenių dėmesį į Europos Sąjungos piliečių ir olimpines vertybes. Šis projektas skatina nagrinėti bei savo gyvenime pritaikyti bendras sporto ir Europos vertybes. Projektas skirtas išmokti gyventi kartu, bendradarbiauti, įveikti save, plėtoti santykius su kitais žmonėmis bei būti aktyviais!
Projeke dalyvauja mokyklos iš šešių šalių: projekto koordinatorės – Prancūzijos, Graikijos, Italijos, Ispanijos, Lenkijos ir Lietuvos. Šių Europos šalių mokyklos nusprendė susiburti ERASMUS+ strateginei partnerystei ir bendradarbiavimui sporto ir olimpizmo srityje. Projekto metu mokiniai ugdysis olimpines vertybes, mokysis jomis grįsti savo elgesį ir veiklą, susipažins su Olimpinių bei Paraolimpinių Žaidynių istorija, šalių partnerių kultūriniu, socialiniu gyvenimu, mokysis apie įvairius sportinius žaidimus ir išbandys juos praktiškai, taip pat ugdysis gebėjimą tolerantiškai bendrauti ir bendradarbiauti.
Projekto koordinatorė Utenos Krašuonos progimnazijoje Grita Morkienė (anglų k. vyresnioji mokytoja) organizuoja įvairias veiklas, kurios padeda pasiruošti pirmam partnerių susitikimui Prancūzijoje. Jau lapkričio 10 dieną progimnazijos delegacija, kurią sudaro 4 mokytojai ir 4 mokiniai išskrenda į Prancūzijos miestą Riomą, kuriame ir įvyks pirmasis visų šalių partnerių susitikimas.


Parengė Zita Stankevičė