2018 m. gegužės 30 d. Dauniškiečio nominacijos

2018 m. gegužės 30 d. rytas Utenos Dauniškio gimnazijoje prasidėjo neįprastai. 10 val. ausį malonino ne mokyklinio skambučio garsas, o garsūs gimnazijos bendruomenės plojimai. Šį nuostabų saulėtą rytą vidiniame mokyklos kiemelyje vyko ypatinga šventė – buvo teikiamos Dauniškiečio nominacijos. Padėkos diena pavadinto renginio metu buvo apdovanoti labiausiai gimnazijai nusipelnę bendruomenės nariai – ne tik mokiniai, bet ir mokytojai bei kiti darbuotojai. Jiems buvo įteiktos jau tradicija tapusios auksinės spalvos lėlės bei padėkos raštai su vasarą simbolizuojančia gėle. Šiais metais nominantų buvo 15.

DSC00673
DSC00915
DSC00916
DSC00921
1/4 
start stop bwd fwd

Didžiulis būrys mokinių – net 173 – buvo apdovanoti už reikšmingus darbus, aukštus pasiekimus rajoniniuose, regioniniuose, respublikiniuose konkursuose, olimpiadose, sporto varžybose bei kitokiuose renginiuose. Jiems buvo padėkota už visapusišką mokyklos vardo garsinimą. Padėkos laiškus gavo ir šių mokinių tėvai. Šiuo rašiniu labai norisi padėkoti ir tiems, kurių savanoriška pagalba kitiems, veikla, praskaidrinusi kažkam nuotaiką, liko neįvertinta jokiais padėkos raštais ar plojimais, nes tiesiog apie ją niekas nežinojo – ačiū Jums!
Jau kurį laiką mokyklos bendruomenės nariai galėjo rašyti laiškus vieni kitiems, mesti juos į tam skirtą „pašto dėžę“. Šios šventės metu laiškai pasiekė adresatus, nudžiugindami juos geru kažkieno žodžiu. Šventė tapo dar smagesnė.
Tikime, kad Padėkos šventė, jau tapusi tradicine, gimnazijoje vyks ir kitą pavasarį. Bus naujų darbų, naujų padėkos raštų ir laiškų, tačiau jau dabar galime pamąstyti, ką pamiršome nudžiuginti geru žodžiu, padėka už pagalbą, daug pastangų bei laiko reikalavusius darbus – ir parašykime laiškus jų vertiems!