Utenos Vyturių progimnazijos mokiniai svečiavosi Šolomo Aleihemo ORT gimnazijoje Vilniuje

Puoselėjant jau ne vienerius metus vykstantį gražų bendradarbiavimą su Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija Utenos Vyturių progimnazijos etnografinis būrelis svečiavosi sostinėje.
Tradiciškai, etnografinio būrelio nariai su mokytojais Almante Šimonėliene, Aldona Guobužiene ir Linu Vaitiekėnu dalinosi Lietuvių liaudies tradicijomis dainuodami ir šokdami. Kadangi penktadieniais šioje gimnazijoje yra Šabato diena, kuri skirta poilsiui po ilgos darbo savaitės, vilniečiai draugai su malonumu priėmė kultūros pamokėlę, įsitraukė į linksmybes ir lygino savo papročius su mūsiškiais. Po pasirodymo gimnazijos mokytoja Jovita Štikelienė uteniškius vaišino macu – iš nekildintos tešlos iškeptu paplotėliu, kuris žydų virtuvėje dažnai pakeičia įprastą duoną. Vyturių progimnazijos mokiniai žvalgėsi po neseniai rekonstruotą mokyklą bei smalsiai grožėjosi joje esančiais žydų tautos simboliais.
Kadangi ši „vyturiukų“ išvyka jau nebe pirmoji, norint ją paįvairinti, mokytoja Jovita mus palydėjo į Vingio parką, kur būrelio nariai gėrėjosi arenos, kurioje jau greitai skambės Dainų šventės dalyvių balsai, didybe, džiaugėsi atrakcionų gausa bei mėgavosi sužaliavusia gamta. Po ekskursijos Vingio parke visi vyko į Botanikos sodą, kur grožėjosi pavasarinių žydinčių augalų įvairove ir kvapnumu.
Mūsų progimnazija dalyvauja Erasmus+ programos strateginių partnerysčių projekte „Jūsų istorija yra mūsų istorija“. Džiaugiamės galėdami dalintis savo kultūra ir tradicijomis bei išmokti kitų tautų papročių. Tokios išvykos yra puiki galimybė įžvelgti savo draugų kultūrų skirtumus bei panašumus ir susivienijus kurti bendrą istoriją.


Utenos Vyturių progimnazijos informacija

IMG_1493
P1170770
P1170791
P1170800
1/4 
start stop bwd fwd