„Vyturio giesmelė“ Utenos mokykloje –vaikų darželyje „Eglutė“

2018 m. kovo 30 dieną Utenos mokykloje - darželyje „Eglutė“ skambėjo „Vyturio giesmelė“ – respublikinis inscenizuotos dainos konkursas. Tai pirmasis bandymas surengti mūsų įstaigoje respublikinį konkursą, kuris, kaip tikimės, taps kasmetiniu pavasario renginiu. Renginio dalyvių pasirodymus vertino autoritetinga komisija: Onutė Aleknavičienė – gerai žinomo Lietuvoje ansamblio „Vieversa“ vokalinės grupės vadovė, parengusi didelį būrį įvairių švenčių, konkursų laureatų, Irena Leikauskienė - Utenos kultūros centro režisierė, meninio skaitymo studijos vadovė, buvusi ilgametė mūsų darželio meno mokytoja ir Laimutis Kirilauskas – Utenos Dauniškio gimnazijos muzikos mokytojas metodininkas.

DSC_0059
DSC_0063
DSC_0113
DSC_0120
DSC_0125
DSC_0156
DSC_0170
DSC_0194
DSC_0198
DSC_0219
DSC_0239
DSC_0246
01/12 
start stop bwd fwd

Komisijos nuomone, pirmoji tokia mūsų įstaigos šventė – neprisvilęs blynas. Dainuojančių, šokančių ir vadinančių vaikų kolektyvai nustebino savo pasirodymais. Kitų rajonų svečiai: Ukmergės vaikų lopšelio darželio „Eglutė“ auklėtiniai pademonstravo lietuvių liaudies dainos „Dūda“ inscenizavimo galimybes, Anykščių vaikų lopšelio - darželio „Eglutė“ mergaičių ansamblis nuotaikingai ir stilingai perteikė pavasarinio lietaus skardenimą. Utenos vaikų lopšelio - darželio „Saulutė“ vaikų ansamblis išradingai pademonstravo visiems gerai žinomą dainelę „Du gaideliai“, Utenos vaikų lopšelio - darželio „Gandrelis“ vaikai puikiai perteikė jų darželio simbolio - gandro charakterį ir draugystę su varlytėmis, Utenso vaikų lopšelio darželio „Šaltinėlis“ merginos pavirto vikriomis ir viską žinančiomis pelytėmis, kurios pasislėpė Utenos mokyklos - vaikų darželio „Varpelis“ sukurtame ir nepaprastai dainingame „Mūsų Jono ūkyje“. Konkursą savo pasirodymu užbaigė mokyklos - vaikų darželio „Eglutė“ vaikų ansamblis, pristatęs gaidžio ir vištos gausią „Geltonų kamuoliukų“ šeimyną, kuri sužavėjo publiką.

Labai gera buvo matyti vaikų šypsenas ir girdėti garsius plojimus, skirtus bendraamžiams, stebėti jų reakciją į kiekvieną dainelę, džiaugtis kartu su jais dovanomis ir nominacijomis. Nuoširdžiai džiaugiamės Ukmergės ir Anykščių „Eglučių“ auklėtojų darbu ir pasirengimu atvykti į mūsų šventę pirmam susipažinimui, nes netrukus visas „Eglutes“ kviesime į bendrą suvažiavimą. O ir mūsų kolegos uteniškiai kitais metais vėl džiugins ir stebins savo pasirodymais.
Nuoširdžiai dėkoju šios šventės įgyvendintojų komandai: už sukurtą jaukią aplinką auklėtojai Rasai Bakšienei ir auklėtojos padėjėjai Vilmai Paškevičienei, už puikų renginio vedėjos vaidmens atlikimą auklėtojai Audronei Nikštuvienei, už muzikinę šventės dalį ir sklandų įgarsinimą mokytojai Aušrinei Jancevičienei, už choreografinį įvaizdį mokytojai Ingai Ivanauskienei, už atvykusių svečių priėmimą ir globą auklėtojoms Ingai Bitautienei, Nijolei Matulionienei, Renatai Urbanavičienei, Gritai Kalytienei, socialinei pedagogei Živilei Žiezdrei, specialiajai pedagogei Almai Vanagienei, auklėtojos padėjėjai Nidai Jankauskisnenei. Už renginio akimirkų įamžinimą Brigitai Kavolelienei, už visus ūkinius rūpesčius ir darbus ūkvedei Daliai Gutkinienei, už paruoštus skanius pietus dietistei Žydrūnei Bernotienei ir virėjoms: Stefanijai, Virginijai, Staselei, Valiai. Šios darnios komandos puikus darbas leido visiems ramiai džiaugtis puikiomis šventės akimirkomis ir patirti maloniausius įspūdžius.

Nuoširdi padėka šių įstaigų vadovėms, parengusioms vaikus konkursui
„Vyturio giesmelė“:

Anykščių lopšelio – darželio „Eglutė“ vadovei Gražinai Stašienei,
Ukmergės lopšelio - darželio „Eglutė“ vadovei Vilmai Virbalienei,
Utenos lopšelio-darželio „Gandrelis“ vadovei Elenai Zabukienei,
Utenos lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ vadovėms Gražinai Kapčiuvienei, Dalei Pranckūnienei,
Utenos mokyklos - vaikų darželio „Varpelis“ vadovei Reginai Nikitinienei,
Utenos lopšelio-darželio „Saulutė“ vadovėms Laisvidai Pakėnienei, Asta Straižienei,
Utenos mokyklos – vaikų darželio „Eglutė“ vadovei Audronei Valevičienei.

Utenos mokyklos - vaikų darželio „Eglutė“ direktorė