2018 m. kovo 14 d. Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas“

Viktorinos „Metų ketvirtokas“ dalyviai2018 m. kovo 14 d. Utenos Krašuonos progimnazijoje įvyko tradicine tapusi Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas“, kurią organizavo ir užduotis vaikams parengė šios mokyklos mokytojos Inga Janaščienė ir Larisa Niaurienė. Viktorinoje dalyvavo 14 pačių gabiausių, aktyviausių ir darbščiausių ketvirtokų iš aštuonių rajono ugdymo įstaigų: Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus, Utenos mokyklos – vaikų darželio „Eglutė", Utenos Vyturių progimnazijos, Utenos Aukštakalnio pradinės mokyklos, Utenos Krašuonos progimnazijos, Utenos mokyklos – vaikų darželio „Varpelis“, Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos, Utenos rajono Užpalių gimnazijos.

Vaikų pasirodymus stebėjo juos atlydėjusios mokytojos, Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistė Zita Sabelkienė.

Šventės dalyvius daina pasveikino Krašuonos progimnazijos 2a klasės mokiniai, kuriuos paruošė mokytoja Larisa Niaurienė. Kasmetinė viktorina „Metų ketvirtokas“ - jau septintoji. Šauniausių rajono ketvirtokų laukė ne tik žinių patikrinimas, bet ir rėmėjų dovanos, vaišės bei žaidimai. Visi viktorinos dalyviai ir juos parengę mokytojai apdovanoti padėkos raštais. Visi ketvirtokai dar turėjo galimybę sudalyvauti loterijoje ir išsirinkti rėmėjų dovanėles, o abu finalo dalyviai apdovanoti pagrindinių renginio rėmėjų galvosūkių kambario „SPRUK“ įkūrėjų ir UAB „ARK Prekyba” įsteigtais prizais. Kas iš dalyvių taps 2018 metų viktorinos nugalėtoju, paaiškėjo tik, išgirdus paskutinį klausimą. Abu finalo dalyviai buvo lygiaverčiai konkurentai. Puikiai viktorinoje sekėsi Utenos Krašuonos progimnazijos 4c klasės mokinei Ievai Inčerytei, kuri nukeliavo iki finalo ir surinko daugiausiai taškų. Tačiau pagal organizatorių taisykles mūsų progimnazijos mokiniai dalyvavo svečių teisėmis ir negalėjo pretenduoti į pagrindinį prizą, todėl Ieva džiaugėsi tik specialiu prizu. Sveikiname Ievą ir jos mokytoją Rasą Buičenkienę. O žinių viktorinos „METŲ KETVIRTOKAS“ nugalėtoja tapo Izabela Vinocurova iš Utenos rajono Užpalių gimnazijos. Jos mokytoja Violeta Pranaitienė. Izabela ir jos mokytoja apdovanotos Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus padėkos raštais.
Viktoriną rėmė galvosūkių kambario „SPRUK“ įkūrėjai, UAB „ARK Prekyba“, VŠĮ „Medijų ir edukacijos centras“ (kino namai „Taurapilis“), Utenos kultūros centras, knygynas „PEGASAS“, įmonės CHARLOT LT Utenos padalinys; V. Aramino IĮ, Utenos Krašuonos progimnazijos direktorius.

Inga Janaščienė,
Utenos Krašuonos progimnazijos mokytoja