Utenos „Saulės“ gimnazija šventė Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo bei Gimtosios kalbos dieną

Kovo 9-ą dieną „Saulės“ gimnazijos bendruomenė šventė Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo bei Gimtosios kalbos dieną. Nuo paties ryto prie gimnazijos durų visus pasitiko mokinių savivaldos gimnazistai, kurie įteikė vėliavėles bei skrajutes apie Lietuvos 100 metų svarbiausius įvykius. Džiaugiamės šia iniciatyva – mokiniai patys kreipėsi į „Lietuvos šimtmečio“ fondą ir parūpino vėliavėles visai gimnazijos bendruomenei. Už tai ypač dėkojame idėjos iniciatorei Gabijai Žebelovič.
O penktadienio popietę, gimnazijos bendruomenė ir svečiai iš progimnazijų susirinko į šventinį renginį. Renginio vedėjai priminė, kad Vasario 16-osios proga gimnazistai rašė, o po to išrinko gražiausius žodžius, iš kurių galima sukurti ne vieną prasmingą mintį: geras draugas, myliu mamą, šviečia saulė, gerbiu mokytoją, dainuoju dainą lietuviškai ...

20180309_06
20180309_1
20180309_13
20180309_20
20180309_29
20180309_31
20180309_35
20180309_37
IMG-8149
IMG-8151
01/10 
start stop bwd fwd

Ir tada renginys prasidėjo staigmena – mokytojų choro nuotaikingai atliekama Vytauto Šiškausko daina „Lietuva“ (mums geriau žinoma kaip „Mūsų kaimas“). Kolektyvui iškilmingai dirigavo muzikos mokytojas A. Janaudis. Tai tikrai labai nustebino mokinius, nes ne per kiekvieną šventę galime išgirsti linksmai dainuojančius savo mokytojus. Jie gimnazistams įrodė, kad bendradarbiaujant, susiburiant, galima labai kūrybiškai įgyvendinti įvairiausias idėjas. Tačiau vargu ar visi mokiniai suprato, kad daina turi gana gilią potekstę, ir ne vieną. Renginį vedė skirtingi vedėjai: santūrų Marių papildė linksma Gabija. Jie neskubėdami, tarsi mėgaudamiesi kvietė ir kvietė į sceną dainuoti svečius. Rapolo Šaltenio progimnazijos mokinės dainavo emocingus ir daugelio klausytojų jausmus paliečiančius kūrinius. Iš Aukštakalnio progimnazijos dainuoti lietuviškai atvyko didžiulis būrys merginų ir įrodė, kad ši mokykla yra labai daininga. O kai į sceną užlipo dainuoti mūsų gimnazisto tėtis Rolandas Žemaitis, tai suvirpino ne vieno širdį. Jo padainuotas grupės „Fojė“ kūrinys „Saugok vaikystę“ visiems priminė, kad gyvenime nereikia skubėti, o vertinti mus supantį pasaulį ir nepamiršti savo praeities, nes ji yra kelias į dabartį ir ateitį.
Po tokių verčiančių susimąstyti kūrinių atėjo laikas išjudinti susirinkusiuosius. Renginio vedėjai pasiūlė žaisti žaidimą „Atspėk lietuvišką dainą“. Ne visi sugebėjo greitai atspėti grojamos dainos pavadinimą ar dainininką, tačiau visi galėjo padainuoti, pasilinksminti, pasitikrinti savo žinias, o laimingieji gavo ir prizų, nes įrodė, kad žino ir klausosi populiariosios muzikos. Sudomino auditoriją ir video įrašas – užsieniečių linkėjimai Lietuvai lietuviškai. Kaip sakė renginio vedėja Gabija, kai užsienietis kalba tavo gimtąja kalba, tai išties žavi. Lyrišką, romantišką ir jausmingą dainą padainavo „Saulės“ gimnazijos pirmokės. Renginio pabaigoje vedėjai visus pakvietė kartu šmaikščiai dainuoti lietuvių liaudies dainą „Išėjo tėvelis į mišką“.
Už gražius lietuviškus žodžius ir gražias lietuviškas dainas visiems dėkojo gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė ir mokinių savivaldos prezidentė Akvilė Labanaitė, įteikdamos dainininkams padėkas ir saldžias dovanėles. Direktorė linkėjo linksmai ir kūrybiškai švęsti šventes, o prezidentė džiaugėsi matydama daug gražių žmonių ne išore, o vidumi ir linkėjo nepamiršti gimtosios kalbos, nes būtent ji parodo mūsų išskirtinumą. Renginio vedėjai šventę baigė prasmingu kvietimu: „Ir kalbėkim, ir dainuokim lietuviškai“.


Austėja Burbulytė, 3a klasė