2017 m. lapkričio 27 d. Martynas Levickis Utenos moksleiviams surengs interaktyvią pamoką

Projektas „Muzikos pamoka su Martynu Levickiu“ vyks 2017 m. lapkričio 27 d. 13 val. Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, (Aušros g. 47, Utena);
Registracija vyksta adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai . Telefonas pasiteirauti +370 638 09228.

Akordeonistas Martynas Levickis  surengs interaktyvias muzikos pamokas Utenos, Druskininkų ir Šiaulių moksleiviams. Pamokose jis naudos ir informatyvias skaidres, ir priemones, kurios iš pirmo žvilgsnio su muzika neturi nieko bendro. 

Praėjusiais metais netipines muzikos pamokas pradėjęs rengti M. Levickis sulaukė didžiulio šalies moksleivių susidomėjimo. Koks gi kitas mokytojas, kalbėdamas apie muzikos epochas, iliustracijai pasirenka sumuštinius?
„Rėmiausi kasdienės duonos pavyzdžiais. Miltai simbolizuoja pirmykštį vienbalsį dainavimą – apeiginius ritualus. Juoda duona – bažnytinė viduramžių muzika. Vėliau atsiranda daugiau sluoksnių, gimsta įvairių rūšių sumuštiniai. O kai prasideda industrinis laikmetis, nuo virtuvės stalo pereiname prie dirbtuvių stalų, ir ten jau naudojame statybines medžiagas ir įrankius“, – pasakojo M. Levickis, kurio biure darbo stalu taip pat tarnauja varstotas.
Pučiamieji, styginiai ir mušamieji, – visus šiuos instrumentus M. Levickio interaktyviose pamokose moksleiviai mokosi pasigaminti iš kitų namų apyvokos reikmenų. Triukšmas tokioje aplinkoje labai tinkamas, nes polifonija – irgi muzika.

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

Pasirinkęs intriguojančią formą dalintis muzikos žiniomis, Londono Karališkosios muzikos akademijos garbės narys M. Levickis savo pamokose kuria ne vien interaktyvią pramogą: jis jaunam žmogui suprantama kalba išaiškina muzikinius reiškinius, virsmus, aptaria rimtąją kūrybą – operas, simfonijas. Martynas su moksleiviais analizuoja kūrėjų individualumą, pasakoja įdomius jų gyvenimo nuotykius, kelia klausimą – kur gi kompozitorės moterys yra muziką kuriančių vyrų šešėlyje?
„Esu sutikęs nemažai žmonių, kurie ką nors yra tiesiog išmokę, bet iki galo nesukramtę, nes viena yra išmokti, bet visai kas kita – suvokti. Šiomis pamokomis aš siekiu, kad mokiniai geriau suvoktų muzikos pasaulį“, – sako M. Levickis.
Projektą „Muzikos pamoka su Martynu Levickiu“ remia Lietuvos Kultūros taryba bei Lietuvos Respublikos Kultūros ministerija.