„Saulės“ gimnazijos 99-ojo gimtadienio savaitė

Praeitą savaitę Utenos „Saulės“ gimnazija minėjo savo 99-ąjį gimtadienį. Vykę renginiai leido parodyti gebėjimus ir atsiskleisti įvairių pomėgių mokiniams, geriau vieniems kitus pažinti, artimiau susidraugauti.
2017 m. lapkričio 14 dieną, antradienį, uteniškio seimo nario Edmundo Pupinio kvietimu LR Seime lankėsi mūsų gimnazijos mokiniai. Kartais geriau yra pamatyti, išgirsti, pajusti, sužinoti apie istorinius įvykius ne skaitant vadovėlio medžiagą, o dalyvaujant edukacinėje išvykoje. Tai buvo mokinių savivaldos bei visų klasių atstovų dalyvavimas tikroje pilietiškumo pamokoje. Ekskursija Lietuvos Respublikos Seime, susitikimas su Seimo nariais E. Pupiniu ir G. Landsbergiu bei pokalbis apie žmogiškąsias vertybes, patriotiškumą, kiekvieno žmogaus atsakomybę, kuriant Lietuvos ateitį, tik patvirtino – skaitydamas istorijos vadovėlį to nepajusi. Mokiniai sužinojo, kokias sudėtingas procedūras reikia atlikti LR Seimo komitetuose svarstant įvairius klausimus, kol jie įteisinami kaip įstatymai. Politikai ne vieną kartą gimnazistams pabrėžė, kad Lietuvos ateitis yra tų jaunų žmonių rankose, kurie turi savo šalies viziją, siekia svajones paversti realybe, turi tikslus, valdo technologijas. Po ekskursijos Seime mokiniai lankėsi neseniai Vilniaus senamiestyje įkurtame „TELIA Nemuziejuje“ – vieninteliame tokiame Baltijos šalyse, žiūrėjo 3D filmą „Vilniaus istorija kitaip“.

seime1
seime2
seime1
seime2
1/2 
start stop bwd fwd

2017 m. lapkričio 15 dieną, trečiadienį, prasidėjo „Gamer'ių“ turnyras! Jis organizuotas gimnazijos savivaldos pageidavimu. Septynios iš anksto užsiregistravusios komandos susikovė „League of legends“ žaidime. Nenustebome, jog dalyvavo vien vaikinai – tokio turnyro jie laukė ne vienus metus. IT kabinete tris dienas išties tvyrojo ir didžiulė įtampa, ir susikaupimas. Komandos nekantriai laukė savo žaidimo laiko, o laimėjusios ir patekusios į kitą etapą kūrė naujas strategijas. Penktadienį vykęs LOL turnyro finalas įrodė, kad patirtis buvo lemiamas veiksnys. Pirmųjų trijų vietų nugalėtojai gavo prizus, nors, ko gero, jau pats turnyras buvo geras gimnazijos gimtadienio prizas.

turnyras1
turnyras2
turnyras1
turnyras2
1/2 
start stop bwd fwd

,,Senovėje sakydavo: talento trečdalį sudaro instinktas, trečdalį – atmintis, ir trečdalį – valia. Noriu pasakyti Tau, kad valia, kaip ir talentas, žmogų puošia“, – štai tokiais žodžiais prasidėjo lapkričio 16 dieną, ketvirtadienį, vykęs renginys – „Saulės“ talentų šventė. Tądien tikrai įsitikinome, kad talentas ir ypatingi sugebėjimai žmogų tikrai puošia – juk tiek daug kūrybiškų jaunuolių pasirodė scenoje! Išvydome dainuojančių, šokančių, piešiančių, grojančių bei fotografuojančių mokinių. Buvo net ir jodinėjančių žirgais ir lipdančių iš molio – šiuos gimnazistų pomėgius pamatėme jų pačių sukurtuose filmukuose. Ypač džiaugėmės šių metų pirmokais, kurie nepabijojo parodyti savo talentų prieš didelį žiūrovų būrį. Dar vienu talentu visa gimnazijos bendruomenė galės grožėtis bibliotekoje. Joje – ketvirtokės Gintautės Grižaitės dailės paroda. Savo piešiniais Gintautė įrodė, jog paprastas pieštukas gali atskleisti žmogaus nuotaikas ir emocijas. Džiugu, kad talentų šventėje dalyvavo ir buvę gimnazijos mokiniai.

paroda1
paroda2
talentai1
talentai2
talentai3
talentai4
1/6 
start stop bwd fwd

Na, o lapkričio 17 dieną, penktadienį vykęs „Madų šou“ renginys vainikavo visą šventinę 99-ojo gimnazijos gimtadienio savaitę. Prieš kelias savaites klasių atstovai išsitraukė spalvą, kurią turėjo pristatyti kurdami savitas kolekcijas. Vieni kolekcijas sukūrė patys, kiti pagal spalvą derino jau turimus drabužius ir aksesuarus, treti į visa tai pažiūrėjo šmaikščiau ir pristatė savo kolekciją kaip muzikinį šou. Džiagiamės visų dalyvių išradingumu, noru dalyvauti gimnazijos renginiuose, o stilingiausių kolekcijų autorius apdovanojome dovanomis.

mados1
mados2
mados3
mados4
mados5
1/5 
start stop bwd fwd

Pagirtina, kad turnyro organizavimo, renginių scenarijaus, salės puošimo, padėkų maketavimo bei kitus organizacinius reikalus labai atsakingai prisiėmė mokinių savivalda.
Taip jau sutapo, kad tą pačią savaitę mūsų gimnazistai dalyvavo ir kituose renginiuose. Paminėjome tolerancijos dieną, kurios šių metų simbolis – ranka. Dalyvavome policijos organizuotame renginyje „Pasakyk narkotikams – NE“, kuriame komanda „MES“ pristatė savo filmuką „Renkiesi TU“. Filmas pasakoja apie jauno žmogaus laisvę rinktis, nes kiekviename žingsnyje ar situacijoje TU, jaunas žmogus, renkiesi. Tavo pasirinkimas – Tavo rankose. Komanda „MES“ siūlo pasižiūrėti šį filmuką ir pasirinkti teisingai (Filmuko nuoroda>>>).

tolerancija1
tolerancija2
tolerancija1
tolerancija2
1/2 
start stop bwd fwd

Dar šią savaitę ,,Saulės“ ir Dauniškio gimnazijos jungtinė komanda atstovavo Utenos rajono savivaldybei SODROS projekto „Nepamiršk parašiuto“ regioniniame ture. „Protų mūšio“ renginyje dalyvavo 8 Aukštaitijos rajonų komandos. Uteniškiai užėmė III vietą ir ruošiasi važiuoti į galutinį protmūšį, kuris vyks Vilniuje. Linkime jiems sėkmės.
Štai toks įdomus, spalvingas, intensyvus gyvenimas verda „Saulės“ gimnazijoje. Ir ne tik per gimnazijos gimtadienio dienas. Kiekviena savaitė atneša kažką naujo. Mintyse jau kitos savaitės planai – „Karjeros savaitės“ renginiai, tarpklasinės krepšinio varžybos.