2017 m. spalio 10-15 d. Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai lankėsi Europos Parlamento būstinėje Strasbūre

2017 m. spalio 10-15 dienomis Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai lankėsi Europos Parlamento būstinėje Strasbūre. Jaunieji ambasadoriai keliavo kartu su dar keturių „Mokykla – Europos Parlamento ambasadorė“ projekto laureačių mokyklų atstovais, aplankydami ne tik Strasbūrą, tačiau ir Drezdeną, Liuksemburgą ir Prahą.
Programos „Mokykla – Europos Parlamento ambasadorė“ (toliau – MEPA Lietuva) tikslas – skatinti mokyklos bendruomenės aktyvų domėjimąsi Europos Sąjungos (ES) sprendimais ir aktualijomis, o ypač Europos Parlamento (EP) vaidmeniu Europos demokratijoje. Šiemet Utenos Dauniškio gimnazija ne tik užsitarnavo šios mokyklos vardą, tapo MEPA Lietuva tinklo nare, tačiau ir pasižymėjo aktyvumu, kurio prizas ir buvo kelionė į Europos Parlamentą jauniesiems ambasadoriams.

1
2
3
1/3 
start stop bwd fwd

Pakeliui į Strasbūrą mokiniai aplankė Vokietijos miestą Drezdeną. Vaikščiojo po miesto senamiestį, aplankė Karališkuosius rūmus, Dievo Motinos katedrą, Drezdeno paveikslų galeriją, kurioje saugomi žymiausi Europos paveikslai. Spalio 12 diena - pati laukiamiausia ir įsimintiniausia. Jaunieji ambasadoriai dieną praleido Europos Parlamente Strasbūre. Ten kartu su kitais mokiniais iš įvairių Europos šalių diskutavo, balsavo už rezoliucijas ir nutarimus ir galėjo pasijausti kaip tikri europarlamentarai. Po darbingos dienos Europos parlamente mokiniai pasivaikščiojo po vakarinį Strasbūrą. Pasukus namų link mokiniai vaikščiojo Liuksemburgo gatvėmis. Šalies sostinę supa daugybė tiltų ir pilių. Ilgam atmintyje išliks pasakiško grožio mažoji Europos valstybė. Dar mokiniai pabuvojo ir Prahoje. Aplankė Čekijos karalių rūmus ir rezidenciją, Čekijos Hradą, bei Karolio Didžiojo tiltą. Pasidžiaugė lyg netyčia sugrįžusia vasara, bet spalvota. Juk tokia graži Praha rudenį.
Kelionės kartu – tai neįkainojama vertybė. Mes tai suprantame grįžę. Vėl kyla noras dirbti, ieškoti, kurti. Ačiū organizatoriams – Europos namams, Vilniaus mokytojoms, kurios lydėjo kelionės metu, mūsų mokytojai.

 

Utenos Dauniškio gimnazijos informacija