2017 m. gegužės 18 d. Metų nominacijos 2017 Utenos „Saulės" gimnazijoje

2017 05 18 99Besibaigiant mokslo metams „Saulės“ gimnazijos bendruomenę gimnazijos Tarybos pirmininkė Audronė Mikalaičiūnienė ir mokinių prezidentė Rasa Gruodytė – pakvietė į gražią šventę ,,Metų nominacijos 2017“. Dar žiemą gimusi idėja – pasidžiaugti, pasidalinti, susipažinti su bendruomenės veikla, aktyviu dalyvavimu konkursuose, projektuose, olimpiadose, laimėjimais sporto renginiuose, virto gražiu renginiu. Pasiūlytos net septynios nominacijos.

Jau pirmasis balsavimas ir nominantų rinkimai sukėlė daug teigiamų emocijų, diskusijų, organizatoriai sulaukė įvairiausių pasiūlymų. Kiekviena klasė, mokytojai, gimnazijos darbuotojai balsavo rinkdami nominantus 7 kategorijoms: „Metų atradimas“, „Metų talentas“, „Metų sportininkas“, „Metų pareiga“, „Metų projektas“, „Metų mokinys“, „Metų mokytojas“. Gimnazijos Taryba suskaičiavo balsus ir trys kiekvienos nominacijos pretendentai, surinkę daugiausiai balsų, pateko į antrą etapą.

Antrajame etape vyko ne tik balsavimas internetu už savo mylimiausią nominantą, bet ir kruopštus pasirengimas šventei. Vieni rašė šventės scenarijų, kiti siūlė naujas ir originalias idėjas šventei. Dailės mokytoja Daina Usevičienė ir meistras Vytautas Sabakonis – sukūrė originalias apdovanojimų statulėles. Dainininkai dar lavino balsus, o šokėjai šlifavo šokio judesius.
Svarbiausias darbas teko kiekvienai klasei (nedalyvavo tik ketvirtokai, nes jie ruošiasi brandos egzaminams) -  jos turėjo pristatyti kiekvieną nominantą. Taip buvo patikrintas mokinių kūrybiškumas, išmonė, įvairūs gebėjimai, žinios ir įgūdžiai, draugiškumas, bendruomeniškumas ir atsakomybė. Pasiruošimas šventei virto prasmingu projektu, kuris pasitarnavo lietuvių kalbos, informacinių technologijų ir etikos pamokų integracijai, socialinių įgūdžių formavimui. Mokiniai privalėjo iš kiekvieno nominanto paimti interviu, turėjo tapti fotografais ir režisieriais, kad sukurti siužetai trumpai bet taikliai „papasakotų“ apie nominanto veiklą mokykloje ir asmenines savybes. Kai kurios klasės atskleidė net poetinius sugebėjimus, nes kūrė eiliuotą tekstą apie nominantą. Ir mokiniai, ir auklėtojai, net mokytojai dalykininkai, prisidėję prie renginio organizavimo, neslėpė – pavargom... Bet nuovargį atpirko šventinis šurmulys, plojimai laimėtojams, nuoširdus džiaugsmas.
„Metų atradimu“ tapo keturių vaikinų grupė „Let’s“ – Lukas Michailovas, Ernestas Levčenka, Tomas Babelis ir Steponas Banys. Ta pati grupė gavo ir „Metų talento“ nominaciją bei nusipelnė nuoširdaus muzikos mokytojo A. Janaudžio sveikinimo. „Metų pareiga“ nominacijos laureate tapo bibliotekos vedėja Rita Stakienė, nuoširdžiai, atsakingai atliekanti savo darbą gimnazijos bibliotekoje.  Geriausiu mokyklos sportininku išrinktas ir „Metų sportininko“ titulu didžiavosi ketvirtokas Deividas Kanapeckas. „Metų projektu“ pripažintas šimtadienis, o už jį apdovanojimų statulėlę atsiimdamos trečiokų auklėtojos ir renginių organizatorė Danutė Vigėlienė paskatino mokinius būti aktyvesnius, kūrybiškesnius, organizuojant renginius. Po šios nominacijos paskelbimo auditorija klausėsi 1A klasės mokinio tėvelio Rolando Žemaičio lyrinio dainavimo, sužavėjusio auditoriją.
Renginio metu pasidžiaugta gausiu būriu olimpiadų ir įvairių konkursų nugalėtojų ir jiems įteiktas prizas – apsilankymai galvosūkių kambaryje „Spruk“. Padėkai išsirikiavo dar gausesnis būrys mokinių, labai gerai lankančių pamokas. Mokinys per mokslo metus nepraleidęs nei vienos pamokos – antrokas Julius Musteikis. Direktorės pavaduotojos ugdymui Birutė Juodvalkienė ir Jolita Pakalnytė, įteikdamos mokiniams padėkos raštus, džiaugėsi jų pasiekimais, skatino ir kitus sekti tokių gimnazistų pavyzdžiu. Daugeliui nebuvo staigmena, kad „Metų mokinės“ nominaciją laimėjo veiklioji mokinių prezidentė Rasa Gruodytė. Gimnazijos tarybos narė Skaistė Diškevičienė priminė, kad ši prezidentė subūrė nemažą ir aktyvų mokinių savivaldos būrelį. Mokinių savivalda gavo saldžią dovaną – tortą. „Metų mokytojo“ nominaciją visų mokinių mylimam kūno kultūros mokytojui Dariui Kanapeckui įteikė gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė. 
Direktorė, pasidžiaugusi puikiu kiekvieno gimnazijos bendruomenės nario darbu, padėkojo už gražią šventę ir pranešė dar vieną džiugią žinią gimnazijos bendruomenei, ir visai Utenai: remiantis 2017 m. žurnalo „Reitingai“ duomenimis, Utenos „Sailės" gimnazijos reitingai, palyginus su pernai metų, šoktelėjo - „Saulė" vėl yra antra miesto gimnazija pagal pernai metų rezultatus. Po gausių aplodismentų visi nominantai susirinko bendrai nuotraukai.