Adolfo Šapokos gimnazijos atstovai Olimpinio švietimo kongrese 2017

logoDSC 0664Olimpinio švietimo kongresas – projekto „Olimpinė karta“ renginys, kurį organizavo Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, vyko kovo 30 d. Kaune. Kongrese dalyvavo mūsų gimnazijos atstovai: direktorius Saulius Brasiūnas bei kūno kultūros mokytoja, projekto koordinatorė Aldona Leipuvienė.
Šių metų kongreso tema – „ Olimpinių idėjų įtaka bendruomenės identitetui“ – mūsų gimnazijos bendruomenei labai aktuali. Adolfo Šapokos gimnazija jau nuo 2008 metų dalyvauja projekte „Olimpinė karta“, todėl mokiniai suvokia, jog sportas ne tik laisvalaikio užsiėmimas, sveiko gyvenimo būdo forma, bet ir labai svarbi socialinė priemonė. Gimnazija savo mokiniams sudaro sąlygas aktyviai dalyvauti mokyklos ir vietos bendruomenių sportiniame gyvenime, organizuoja sportinius renginius: „Olimpinė diena“, „Sveika mityba“, „Sveikatingumo diena“, „Kalėdinis krepšinio šou“, aerobikos konkursas ir kt.
Dalyvaudami kongrese gimnazijos atstovai turėjo galimybę atrasti, sužinoti daugiau apie olimpizmo naudą ugdymo įstaigoms, apie įvairių galimybių sukūrimą bendruomenės nariams, diskutuoti, ar ugdymo įstaigoje olimpinio švietimo idėjos gali padėti susidoroti su iššūkiais.
Apie olimpinio švietimo įgyvendinimo būdus skaitykite mokyklos internetiniame tinklapyje https://asg.utena.lm.lt/, o daugiau nuotraukų bei informacijos rasite: http://www.olimpinekarta.lt/apie-mus/foto-galerija/

 

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos administracijos informacija