Aukštakalnio progimnazijoje vyko koncertas Kovo 11-ąjai paminėti

52017 m. kovo 10 d. Aukštakalnio progimnazijos aktų salėje vyko koncertas Kovo 11-ąjai paminėti. Į jį atvyko svečių – mokinių iš įvairių Utenos pradinių mokyklų. Salė pražydo trispalvėmis vėliavėlėmis ir širdelėmis. Net 400 vėliavėlių pagamino mūsų mokyklos 7b klasės mokiniai.
Koncerto pradžioje visi sugiedojo Lietuvos Respublikos himną. Po to koncerto vedėjai Meda Liašenkaitė ir Dovydas Juodis pristatė mokytojos Jūratės Katinienės ansamblį, kuris, skambant smuiko ir gitaros melodijai, atliko partizanų dainą „Stoviu aš parimus...“.

Tada į sceną pakilo Aukštakalnio pradinės mokyklos choristai ir šokėjai. Jie taip nuoširdžiai įtikino, kad „kai visi drauge – mes Lietuva“, jog plojo ir mintyse tikriausiai šoko bei dainavo visi susirinkusieji. Nuskambėjus mokytojos Dalios Šaltenytės choro atliekamai dainai ,,Pabudome ir kelkimės“, vėl pasirodė svečiai – Utenos mokyklos darželio „Varpelis“ dainininkai. Jie ne tik dainavo, bet ir grojo bei šoko. Akį traukė mielos tautinių drabužių spalvos. Po to nuo šių mokslo metų savais vadinami Aukštakalnio progimnazijos Žiburio skyriaus ,,Žiburiukai“ dainavo ir apie besmegenį, ir apie saulę, šoko ,,Barborytę“. Linksmą šokį sušoko ir Aukštakalnio progimnazijos mokinės. Vedėjai šventę nuolat įvairino mūsų mokyklos mokinių sukurtais posmais apie Tėvynę, kurie buvo įvertinti ir rajoniniame pilietinės dainos ir eilėraščio konkurse „Volunge šauk ąžuole“.
Renginio pabaigoje buvo sudainuotas Aukštakalnio progimnazijos himnas, mokyklos vadovai įteikė dovanų svečiams.