Andriaus Tapino projektas „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti" startui pasirinko Vyžuonas

Kai žurnalistas Andrius Tapinas paskelbė apie projektui „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti" pasirinktas mokyklas, tarp jų buvo ir dvi mokyklos iš Utenos rajono. Pagal šį projektą iki 2017 m. gegužės mėnesio į pasirinktas mokyklas kiekvieną mėnesį atvažiuos žinomas Lietuvos žmogus - nuo valstybės vadovų iki TV laidų vedėjų, verslininkų ir ekonomistų.
2017 m. kovo 6 d. šis Andriaus Tapino kelionių po regionų mokyklas projektas startavo. Malonu, jog startui buvo pasirinkta Utenos rajono Vyžuonų pagrindinė mokykla, kurioje lankėsi architektas, aktyvus Sąjūdžio dalyvis, dainininkas, legendinės roko grupės „Antis" atlikėjas Algirdas Kaušpėdas. Sužinoję apie svečią labiausiai apsidžiaugė mokytojai ir kiti suaugusieji Vyžuonų bendruomenės nariai, nes jie A. Kaušpėdą puikiai prisimena iš jaunystės laikų, o daugeliui mokinių prieš reikėjo pristatyti šį žymų žmogų ir jo veiklą. Bet, pasiklausę keleto grupės „Antis" dainų, kai kurie mokiniai žinojo jų tekstus.
A. Kaušpėdas ne tik sovietiniais laikais išdrįso atvirai kritikuoti tuometinės visuomenės gyvenimą. Jis ir dabar kritiškai žiūri į negatyvius dalykus. Tą skatina daryti ir kitus - laisvai kurti Lietuvą tokią, kokią norime matyti. Nuo mūsų labai daug kas priklauso, tik turime išdrįsti. Toks buvo svarbiausias pašnekovo kalbos motyvas.
Taigi Vyžuonos jau sulaukė pirmojo susitikimo su žymiu žmogumi, padrąsinimo atliekant gerus darbus, pasisėmė įkvėpimo veikti ir laukia kitų projekto etapų.

Saulė Nagienė

IMG_3079
IMG_3093
IMG_3112
IMG_3205
1/4 
start stop bwd fwd