Tarprajoninės „Robotikos varžybos 2017“ Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centre

Robotikos varžybų 2017 dalyviaiUtenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro viena iš pagrindinių funkcijų - neformalusis vaikų švietimas. Centras atviras visiems, norintiems aktyviai dalyvauti neformaliojo vaikų švietimo veikloje. Vaikams ir mokiniams suteikiama įvairių galimybių turiningai leisti laisvalaikį, ugdyti savo kūrybinius sugebėjimus techninio konstravimo, įvairaus meno, sporto, gamtinio ugdymo būreliuose, studijose.
Centras, populiarindamas neformalųjį vaikų švietimą, plečia bendradarbiavimo ryšius ne tik tarp Utenos miesto ir rajono švietimo įstaigų bet bendroms veikloms buria ir kitų rajonų institucijas, vykdančias neformalųjį vaikų švietimą.

2017 m. vasario 2 d. Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centre vyko draugiškos tarprajoninės robotikos varžybos 2017. Dalyvauti varžybose atvyko Anykščių A. Baranauso pagrindinės mokyklos robotikos būrelio komanda „Rykliai“, Rokiškio J. Tūbelio progimnazijos komanda „Aikija“. Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centrą atstovavo net dvi komandos: „Vėjavaikiai" ir „Vėjavaikiai 2“ (mokytojas M. Grašys). Varžybos organizuotos pagal FIRST LEGO League (FLL) robotų varžybų taisykles. FIRST LEGO League – pasaulinis LEGO robotikos konkursas, kuriame dalyvauja komandos iš daugiau nei iš 80 šalių. Kiekvienais metais skelbiama vis nauja tema, susijusi su pasaulio technologijų aktualijomis. Šių metų tema „Gyvūnai sąjungininkai".
Visos keturios komandos 2017 m. vasario 11 d. rengiasi dalyvauti regioninėse robotų varžybose, kurios vyks didžiuosiuose šalies miestuose. Šios draugiškos varžybos - puiki treniruotė prieš atsakingas ir svarbias regionines FLL varžybas, kuriose paaiškės stipriausios šalies mokinių robotikos komandos. Didžiuojamės, būdami 2016 m. Vilniaus regiono 1 vietos laimėtojais.
Tarprajoninės robotikos varžybos vyko draugiškai, bet įtemptai. Komandų dalyviai įvertino savo galimybes, pasimokė iš savo ir draugų klaidų ir, svarbiausia, susidraugavo.
Draugiškose tarprajoninėse „Robotikos varžybose 2017" pirmąją vietą laimėjo komandos „Vėjavaikiai" mokiniai T. Babelis ir E. Martinėnas. Varžybų nugalėtojai apdovanoti medaliais, kiti dalyviai – diplomais, padėkos raštais.