Tarptautinio debatų čempionato Minske dalyviai

Tarptautinio debatų čempionato Minske dalyviai2016 m. spalio mėn. 30 d. - lapkričio 4 d. mokiniai Augustas Žvirblis, Gediminas Kazokas (mokytoja Daiva Dūdėnienė) atstovavo Adolfo Šapokos gimnazijai tarptautiniame debatų čempionate „Polemikos menas“, kuris vyko Minske (Baltarusijos Respublika). Į šį čempionatą debatininkai atvyko iš Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Jakutijos. Renginį organizavo Minsko miesto gimnazija Nr.7( http://gymn7.minsk.edu.by/), su kuria 2010 m. pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį Utenos Adolfo Šapokos gimnazija kasmet organizuoja bendras edukacines veiklas, įgyvendina projektus ar mokinių mainų programas.
Anglų ir rusų kalbomis buvo debatuojama temomis: „Turėtume skatinti kiberžaidimų populiarėjimą“ ir „Pasisakome už Marso kolonizavimą“ (pagal K.R. Popperio debatų stilių).

Debatų dalyviai iš Utenos Adolfo Šapokos gimnazijosAnglų kalba šiame turnyre debatavo iš viso 20 komandų. Mūsų jungtinė komanda (Augustas Žvirblis, Gediminas Kazokas ir Polina Beinė iš Baranovičių miesto gimnazijos Nr.1) užėmė 5-ąją vietą. Individualiuose vertinimuose Gediminas Kazokas bendroje kalbėtojų įskaitoje pelnė 3-ąją vietą, o Augustas Žvirblis – 4-ąją vietą.
Šios išvykos metu mokiniai taip pat dalyvavo mokomojoje pažintinėje ekskursijoje į Slonimo miestą, Kosavo mieste aplankė žymaus 1794 m. sukilimo vado T. Kosciuškos tėviškę, dvarponių Puslovskių dvarą, Ružanuose – LDK Didžiojo etmono Leono Sapiegos dvarą .
Dalyvavimas tarptautiniame debatų čempionate – tai patirtis, kuri moko išsakyti, apginti savo nuomonę, ugdo toleranciją, kūrybinį mąstymą, vertybines nuostatas. Džiaugiamės sudarydami galimybes savo mokiniams.

Adolfo Šapokos gimnazijos administracijos informacija