Adolfo Šapokos gimnazistai lengviau atsako į klausimą „Kuo noriu būti?“

Galimi studijų pasirinkimai baigus mokyklą, šiandienos iššūkiai bei galimybės darbo rinkoje, kokios netolimos ateities prognozės, ko reikia mokytis ir kokių įgūdžių reiktų turėti 10-ies metų perspektyvoje, kaip savo svajonių specialybę suderinti su besikeičiančiu pasauliu?.. Dažnai jaunam žmogui kylantys klausimai, o A. Šapokos gimnazijoje bei už jos ribų nuolatos organizuojamos veiklos, susijusios su karjera, padeda mokiniui ieškoti bei surasti atsakymus į šiuos ir panašius klausimus.
2016 m. rugsėjo 20 d. gimnazijoje svečiavosi „Kalba.lt“ atstovė Justė Gineitė. Gimnazistai ne tik turėjo puikią progą susipažinti su galimybėmis studijuoti užsienyje, bet ir užduoti jiems rūpimus klausimus.
Vilniaus Gedimino technikos universitetas jau aštuntąjį sezoną kviečia vyresniųjų klasių mokinius į nemokamas temines paskaitas Jaunojo inžinieriaus mokykloje (JIM). Profesoriai, docentai ir lektoriai išsamiai supažindina atvykusiuosius su studijų programomis, papasakoja, ką reikės mokytis universitete, kokios perspektyvos gavus diplomą, kokios karjeros galimybės ir kt.
2016 m. spalio 11 d. gimnazijoje svečiavosi asociacijos „Tarptautiniai moksleivių mainai“ (Youth For Understanding (YFU)) direktorius Aivaras Markevičius. Svečias susitiko su 1–2 klasių mokiniais, kartu su mūsų gimnaziste Kotryna Vaitiekėnaite, pagal mainų programą metus praleidusia Vokietijoje, papasakojo apie galimybes išvykti į įvairias pasaulio šalis.

2016 m. spalio 14 d. mūsų gimnazijos 2a, 3a, 3d, 3e klasių mokiniai ir abiturientai lankėsi Vilniuje, „Siemens“ arenoje, kurioje vyko konferencija – festivalis „Studfestas 2016“. Dalyviai klausėsi įvairių pranešimų, galėjo susipažinti su įvairių aukštųjų mokyklų studijų programomis. Pirmojoje renginio dalyje savo patirtimi ir įžvalgomis dalijosi „Kalba.lt“ atstovas Rytis Jurkėnas, „Tele2“ vadovas Petras Masiulis, rinkodaros srities vadovės pareigas bendrovėje „Maxima LT“ užimanti Kristina Mažeikytė ir kt. Taip pat savo įžvalgomis dalijosi žymūs žmonės, kaip Rimvydas Širvinskas-Makalius, Mindaugas Papinigis, Alfas Ivanauskas, Dalius Mackėla ir kiti.
Spalio 19 d. gimnazijoje buvo organizuojama ugdymo karjerai diena, o šios dienos renginiuose dalyvavo daugiau nei 300 gimnazistų. Trečios klasės mokiniai turėjo galimybę susitikti su Juste Gineite, „Kalba.lt“ vyr. vadybininke, pristačiusia studijų galimybes Didžiojoje Britanijoje, Danijoje ir Nyderlanduose. Viešnia papasakojo, kodėl verta studijuoti užsienyje, kalbėjo apie galimas išlaidas gyvenant svetur. Su abiturientais bendravo „Foks.lt“ studijų specialistė Gailė Kvietkutė. Ji yra užsienyje studijuojančių lietuvių sąjungos koordinatorė. Viešnia pristatė stojimo administravimo platformą DreamApply, leidžiančią aplikuoti į kelias šalis vienu metu, sudarė galimybę atvykusiems į susitikimą gimnazistams virtualiai bendrauti su užsienyje studijuojančiais lietuviais ir iš pirmų lūpų sulaukti atsakymų į rūpimus klausimus. Karjeros dieną baigė KASTU.LT atstovė Gabrielė Bernotaitė, atkreipusi dėmesį į galimybę išlaikyti nemokamai anglų kalbos testą, kurį pripažįsta daugelis jų organizacijos atstovaujamų aukštųjų mokyklų. Mokiniai galėjo palyginti skirtingų VŠĮ teikiamas paslaugas.
Spalio 21 d. 1d klasės mokiniai dalyvavo profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!” organizuotame Europos programavimo savaitės renginyje, kuris vyko A. M. Miškinių bibliotekoje. Šio renginio tikslas – populiarinti informacines technologijas, programavimą, suprantamai paaiškinti šios srities gebėjimus ir sutelkti motyvuotus jaunuolius mokytis. „INFOBALT“ atstovė Monika Simaškaitė su mokiniais diskutavo tema „ Ką turiu mokėti, kai man 20+“, o „Baltic Amadeus“ darbuotojai Paulius Tuzikas ir Mantas Galeckas supažindino su karjeros galimybėmis IT sektoriuje bei pasidalino savo sėkmės istorijomis.
Apie visa tai ir plačiau kviečiame skaityti mokyklos tinklapyje https://asg.utena.lm.lt/


Gimnazijos administracijos informacija