2016 m. lapkričio 3 d. Konferencija „Mokytojo ir mokinio sėkmės keliu“

Violeta Develienė

2016 m. lapkričio 3 d. Utenos Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ vyko konferencija „Mokytojo ir mokinio sėkmės keliu“. Konferencijos organizatoriai Utenos r. savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyrius ir Utenos švietimo centras tradiciškai, mokinių atostogų metu pakvietė Utenos pedagogus pasidalinti žiniomis, patirtimi, padiskutuoti. Konferencijos dalyvius pasveikino ir sėkmingo bendradarbiavimo palinkėjo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Pranešimus pedagogams skaitė bei patirtimi dalinosi bendrojo ugdymo mokyklų specialistai, pedagogai-praktikai ir psichologai.

004
009
013
015
019
023
034
035
1/8 
start stop bwd fwd

Mintimis apie pedagogo kelią, pasirinkimus ir iššūkius pasidalino Švietimo ir mokslo ministerijos Strateginių programų skyriaus vedėjas Ričardas Ališauskas. Lektorius pristatė Valstybės pažangos strategiją „Lietuva 2030“, kurios centre - atviras, kūrybingas, atsakingas žmogus, veikiantis darnioje visuomenėje ir palygino šalies bei Utenos strategijų vizijas, jų salyčių taškus. Pranešimą „Utena uteniškių žvilgsniu“ konferencijos dalyviams pristatė Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Žiniomis bei įžvalgomis apie profesinį perdegimą mokytojų darbe pasidalino Utenos r. Pedagoginės psichologinės tarnybos psichologės Dalia Laurinavičienė ir Jurgita Bareišienė. Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokytojos Sabina Eidukynaitė, Inga Šulcienė, Kristina Indrašienė pakvietė konferencijos dalyvius į mokymą pažvelgti kitu kampu ir pristatė pranešimą „Mokome ir mokomės kitaip“. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokytoja Irena Budreikienė kalbėjo apie pasidalijimo svarbą, o informacija apie emocinės aplinkos poveikį mokinių pasiekimams pasidalijo „Lyderystės ekspertų grupės“ lektorė Jurgita Zabulytė Kupriūnienė. Pagrindines gaires mokyklai, kuri ruošia ne egzaminams, bet gyvenimui vaizdžiai apibūdino žurnalistas, filosofijos mokslų daktaras Andrius Navickas. Konferenciją „Mokytojo ir mokinio sėkmės keliu“ užbaigė mokymų grupės „Pokyčių akademija“ įkūrėja ir lektorė Rasa Motuzienė, pristatydama pranešimą apie motyvaciją. Lektorė kvietė susipažindinti su veiksniais, įtakojančiais mokinių motyvaciją mokytis, kalbėjo apie praktines diferencijavimo bei individualizavimo galimybes pamokoje.
Renginio moderatorė Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė padėkojo gausiai susirinkusiems pedagogams, ugdymo įstaigų vadovams, o lektoriams įteikė suvenyrus bei pažymėjimus, bylojančius apie pedagoginės išminties sklaidą konferencijoje „Mokytojo ir mokinio sėkmės keliu“.