Utenos Dauniškio gimnazijoje startuoja tarptautinis projektas „Matematika Astronomijoje"

Violeta Develienė

2016 m. spalio 3 d. Utenos Dauniškio gimnazijoje startavo tarptautinis projektinis susitikimas pagal „ERASMUS+” programos 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnerystės projektą „Matematika aplink mus”. Susitikime dalyvauja 21 mokinys ir 13 mokytojų iš Rumunijos, Lenkijos, Danijos, Italijos, Portugalijos, Vengrijos, Graikijos. Pasirinkta tema „Matematika Astronomijoje".
Pirmasis projekto dalyvių susitikimas vyko Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, kur tarptautinio projekto dalyvius pasveikino Utenos Dauniškio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Inga Tutkienė ir projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė. Svečius savo margaspalve programa pasveikino gimnazijos meninio ugdymo kolektyvai, vadovaujami L.Kirilausko, D.Kaziūnienės ir D.Šeduikienės. Po meninės susitikimo dalies projekto dalyviai pristatė parengtus namų darbus.

dalyviai
Logo
Loreta_Tarvydiene
Ragininkai
simbolika
sokejai
1/6 
start stop bwd fwd

Po pietų mokiniai dalyvavo komandos formavimo veikloje, kurią moderavo anglų k. mokytoja I. Tutkienė. Veiklos tikslai- išmokti būti naudingu savo komandai, patobulinti komandinio darbo įgūdžius bei bendrąsias kompetencijas: viešą kalbėjimą, planavimą, laiko ir informacijos valdymą, atsakomybę, bendradarbiavimą, kūrybiškumą. Papildomai dalyviai buvo paprašyti apibrėžti kas yra karta, papasakoti apie kartų skirtumus ir tas žinias pritaikyti praktiškai. Atlikdami šią užduotį mokiniai parengė pristatymus apie savąją Z kartą, palygino ją su savo tėvų karta. Bendraujant atrasta, kad skirtingų šalių kartų skirtumai panašūs, o kalbant apie kartas svarbu ne ieškoti skirtumų, o sąlyčio taškų, kad visi galėtų susikalbėti. Svarbu suprasti kodėl kitos kartos žmonės elgiasi vienaip ar kitaip, kodėl jiems svarbūs vienokie ar kitokie dalykai. Po bendrų veiklų projekto dalyvių fotografijos buvo talpinamos specialiai tam tikslui sukurtoje platformoje, socialiniuose tinkluose.