Sporto šventė Utenos „Saulės“ gimnazijoje

2016 09 30 Utenos „Saulės“ gimnazijos bendruomenė nusprendė organizuoti sporto šventę „Laisvalaikis su tikslu – judėkime kartu“, kurios metu mokiniai galėjo ne tik pasivaržyti tarpusavyje, bet ir geriau pažinti vieni kitus neformalioje aplinkoje, tiesiog prasmingai praleisti laisvalaikį.

Rudeniška gamta tądien buvo palankiai nusiteikusi ir geras oras kvietė visus į stadioną dalyvauti įvairiose rungtyse.
Šventė prasidėjo meniškai – pirmokės Deimantės Vinikaitės daina ir „Tandemus“ šokiu.

Po „Saulės" gimnazijos direktorės pavaduotojos Jolitos Pakalnytės sveikinimo žodžio Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktorės pavaduotoja Ina Meidienė pakvietė visus į nuotaikingą mankštą. Skambant muzikai kartu mankštinosi ir mokiniai, ir mokytojai. Antroji sporto šventės dalis – solidarumo bėgimas, prie kurio prisidėti kvietė „Gelbėkit vaikus“ organizacija. Bėgo visa gimnazijos bendruomenė ir bėgimu dalyviai parodė, kad yra prieš mokinių patyčias Lietuvoje ir remia Zambijos vaikus. Surinktos piniginės lėšos bus išsiųstos „Gelbėkit vaikus“ organizacijai.
Po to prasidėjo įvairios sportinės veiklos. Mokiniai pasklido po visą stadioną pagal pasirinktas sporto šakas. Nuosaikesni rinkosi šaškių žaidimą, kuriame, be dabartinių mokinių, dalyvavo ir buvęs mokinys, kuris žaidė su savo mama bibliotekos vedėja Rita Stakiene bei pirmoko Luko Meldaiko mama. Nugalėtoja tapo antrokė Austėja Burbulytė. Ypač populiarios buvo smiginio varžybos. Jose buvo mėtoma ir dešine, ir kaire ranka. Šioje rungtyje išbandyti jėgas panoro ir iš anksto neužsiregistravę dalyviai. Svorių kilnojimas – stiprių vaikinų rungtis, kurioje nugalėjo  ketvirtokas Mantas Šulskus. Mėtymo į krepšį rungtyje mokiniai turėjo per vieną minutę surinkti kuo daugiau taškų, mėtydami į krepšį iš pasirinktos pozicijos – dvitaškio arba tritaškio ribos. Draugiškai baigėsi virvės traukimas ir futbolo varžybos. Abiejose rungtyse dvi mišrios komandos buvo sudarytos iš įvairių klasių mokinių, o rezultatai buvo lygūs (1:1 virvės traukime ir 3:3 futbole).
Bene ilgiausiai truko pirmosios pagalbos mokymai, kuriuos vedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistės Ernesta Juškevičienė ir Dalia Vanagienė. Mokiniai buvo vaizdžiai mokomi, kaip reikia gaivinti žmogų. Šiais mokymais susidomėjo ir mokytojai, nes visada naudinga pakartoti turimas žinias. O smagiausia, ko gero, buvo šventės pabaiga, kai visi dalyviai – ir mokytojai, ir mokiniai – kartu galėjo pasivaišinti arbata ir pyragais, kuriuos kepė kiekviena klasė ir mokytojų metodinės grupelės.
Nors apdovanoti sporto klubas RLGym dovanų kuponais buvo tik geriausiai kiekvienoje rungtyje pasirodę mokiniai, bet ne mažiau džiugu buvo tiesiog dalyvauti, nes, anot pirmokės Armandos, tokios šventės suvienija mokinius ir suteikia galimybę linksmai praleisti laiką.

Utenos „Saulės“ gimnazijos informacija