Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijoje įgyvendintas ir Mokyklos bendruomenės metų konkursui pateiktas projektas „Kartų draugystė"- konkurso laureatas

dsc063242015-2016 mokslo metai - Mokyklos bendruomenės metai. Jiems paminėti Švietimo ir mokslo ministerija inicijavo švietimo įstaigų bendruomenių konkursą ir pakvietė Lietuvos mokyklas pasidalyti gražiausiais projektais, kuriuos įgyvendinant bendradarbiavo mokytojai, mokiniai ir jų tėvai.
Konkursui iš viso buvo pateikta per 300 įvairių sričių – kultūrinių, meninių, turistinių, gamtosauginių, sveikatingumo, sportinių, pilietinių iniciatyvų ir kitų – tvaraus mokyklų ir mokinių tėvų bendradarbiavimo pavyzdžių.

 Švietimo ir mokslo ministerijos sudaryta komisija įvertino ir išrinko 10 įdomiausių ir naudingiausių projektų, kurie vaikus, tėvus, pedagogus bei socialinius partnerius įtraukė į bendrą aktyvią veiklą. Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijoje įgyvendintas ir Mokyklos bendruomenės metų konkursui pateiktas projektas „Kartų draugystė" tapo vienu iš 10 konkurso nugalėtojų. O mokykla pelnė bendruomeniškiausios mokyklos apdovanojimą. Mokyklos atstovai vyko į konkurso nugalėtojams skirtą šventinį renginį, birželio 1 d., visuomenės harmonizavimo parke „Harmony Park". Nugalėtojus sveikino švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Į sceną atsiimti apdovanojimų žengė demokratiškai išrinkta mokyklos komanda: Auktumas Maračinskas - mokinių atstovas, Mindaugas Misiūnas - tėvų atstovas ir Milda Survilienė - direktorė. Renginio metu mokiniai galėjo dalyvauti įvairiose edukacinėse veiklose, svečiams koncertavo muzikinio projekto „X Faktorius" finalininkai.