2016 m. gegužės 12 d. tradicinė sporto šventė vaikams ir tėveliams „Aktyvi šeima 2016“

Aktyvi šeima-20162016 m. gegužės 12 dieną Utenio stadione vyko tradicinė sporto šventė vaikams ir tėveliams „Aktyvi šeima 2016“. Šventė prasidėjo spalvinga dalyvių eisena. Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ ritminių šokių kolektyvas „Kikilis“, vadovaujamas Dianos Tumėnienės užvedė aktyviai veiklai. Smagią mankštą pravedė meninio ugdymo mokytoja Laisvida Pakenienė padedant šventės talismanui arkliukui. Išradingos užduotys skatina vaikus domėtis futbolu, tobulina išmoktus judesius, ugdo kolektyviškumą, drausmingumą. Dėkojame jas parengusiai renginio organizatorei socialinei pedagogei Rūtai Paukštienei. 

22 vaikų komandos iš visų miesto ikimokyklinių įstaigų varžėsi įvairiose estafetėse, žaidė futbolą susikabinę rankomis ir su gimnastikos kamuoliu, su lazdomis varė kamuolį į vartus, į lanką, nešė kubelyje. „Utenos Utenio“ futbolininkai, iš kurių vaikai ima pavyzdį, myli ir gerbia, buvo treneriais ir prižiūrėjo kiekvieną rungtį. Tai: Aurimas Meidus, Lukas Paukštė, Marius Paukštė, Juriy Flyak, Valentin Jeriomenko, Mykolas Krasnovskis, Eligijus Jankauskas, Gabrielius Zagurskas, Ihor Poruchynskyy, Aleksandr Levšin, Lukas Artimavičius, Benas Spietinis, Vitalii Myrnyi.

Sporto šventė ir tėvelius privertė prisiminti savo vaikystę, žaidimus. Aštuonioms jų komandoms rungtys buvo paruoštos atskirose stotelėse. Mažųjų sportininkų palaikyti susirinko ir sirgalių būrys: vaikučių mamytės su mažaisiais broliukais, sesutėmis, sugužėjo ir darželių vadovai bei darbuotojai.
Gerą nuotaiką palaikė pavasario saulė, linksma muzika, smagus renginio vedėjos Astos Straižienės balsas. Vaikai gavo dovanų galvos apdangalus – bandanas, padėkas, lipdukus ir kamuolius.
Šventės siurprizas buvo žonglieriaus su kamuoliu Eduardo Butiuto „Football freestyle“ čempiono Lietuvoje pasirodymas.
Tokia sporto šventė suteikė džiugių akimirkų dalyviams, leido pajausti komandinę dvasią ir sporto teikiamą naudą. Tikimės, kad vaikystėje pajaustas judėjimo džiaugsmas, meilė sportui, noras stiprinti sveikatą taps įpročiu.
Jau trečius metus šventę organizuoja Utenos rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras, Utenos vaikų lopšeliai – darželiai „Gandrelis“ ir „Saulutė“. Partneriai: Utenos futbolo klubas „Utenos Utenis“, LFF Masinio futbolo asociacija, Utenos apskrities futbolo asociacija, Utenos daugiafunkcis sporto centras, Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyrius, Utenos Tėvų asociacija, VŠĮ Utenos radijas, laikraščiai „Utenos diena“ ir ,,Utenos apskrities žinios“.