Rytdienos karjerą kuriame šiandien

2016 m. balandžio mėnesio pabaigoje grupė Utenos „Saulės“ gimnazijos mokytojų vyko į Erasmus+ projekto “Building today the careers of tomorrow“ („Rytdienos karjerą kuriame šiandien“) baigiamąjį susitikimą Turkijoje, Stambulo miesto Necip Fazil Kisakurek Mesleki Ve Teknik Anadolu technikos mokykloje. Renginyje dalyvavo partneriai iš Rumunijos Resita miesto ir Lenkijos Sucha Beskidzka vidurinės mokyklos. Nebuvo kolegų iš Italijos Triggiano miesto.
Antrus metus Utenos „Saulės“ gimnazija dalyvauja projekte, pateiktame Švietimo mainų programos paramos fondui, finansuojamame Europos komisijos ir trunka 2 metus. Projektas skirtas mokytojų kvalifikacijos tobulinimui, konsultuojant mokinius dėl karjeros pasirinkimo,  savo gebėjimų nustatymo, mokinių supažindinimui su profesijomis ir t.t. Projekto svarba akivaizdi: kuo daugiau kompetencijų šiais klausimais įgis mokytojas, tuo plačiau jomis galės pasinaudoti informuodamas apie profesijų Europoje įvairovę ir konsultuoti mokinius.

1
2
3
TURKIJA
TURKIJA1
TURKIJA4
TURKIJOS
1/7 
start stop bwd fwd

Baigiamajame užsiėmime visos šalys-dalyvės pristatė savo vizijas baigiamajai mokomajai medžiagai ugdymo procesui. Tikimės, jog mūsų gimnazijos sukaupta patirtis, sukauptas mokomosios medžiagos portfolio bus naudingas ne tik gimnazijoje dirbantiems mokytojams bei klasių auklėtojams, tačiau galės naudotis ir mokytojai iš kitų Utenos miesto mokyklų.
Laisvu nuo darbo metu turėjome įdomią ir informatyvią kultūrinę programą – aplankėme įžymias Stambulo vietas: Sultono rūmus ir Mėlynąją mečetę, Cisternų Baziliką, Princo salą, plaukėme garlaiviu Bosforo sąsiauriu, gėrėjomės įžymiuoju tiltu, kuris jungia Stambulo azijinę ir europinę dalis.
Įspūdžiai nepamirštami, tačiau dabar laukia darbas – parengti galutinį portfolio mokiniams.