Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos švietimo ekspertų vizitas

Į Uteną 2016 m. balandžio 27 d. su I-ąja savo misija atvyko Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) penkių švietimo ekspertų komanda ( 2 nariai atvyko iš JAV, 1 -iš Vokietijos, 1 – iš Olandijos ir 1 - iš Norvegijos). Juos lydėjo Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos Tarptautinio bendradarbiavimo ir Europos integracijos departamento direktorė Jurgita Strumskienė.

Ši misija – viena iš sudėtinių Lietuvos stojimo į EBPO dalių švietimo srityje. Misijos tikslas – susipažinti su Lietuvos švietimo sistema, pagrindiniais švietimo politikos dalyviais, didžiausią dėmesį skiriant ankstyvajam ugdymui ir pagrindinio ugdymo pakopai, taip pat pedagogų veiklos klausimams, švietimo finansavimui, neformaliam švietimui.

Ekspertų komanda lankėsi Utenos vaikų lopšelyje- darželyje “Gandrelis”, Utenos Krašuonos progimnazijoje ir Utenos švietimo centre. Susitikimuose su ekspertais dalyvavo dalyvavo vizituojamų mokyklų vadovai, mokytojų bei tėvų atstovai, Utenos rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas ir vyriausioji specialistė Virginija Vaitiekienė, Utenos švietimo centro bei mokyklų atstovai.

Picture 049
Picture 050
Picture 052
1/3 
start stop bwd fwd