Žmogus, kalbantis jaunimui jaunimo kalba

2016 m. kovo 30 d. Utenos „Saulės“ gimnazijoje viešėjo žymus Lietuvos televizijos laidų vedėjas, vertėjas, rašytojas bei žurnalistas Andrius Tapinas. Į susitikimą su svečiu susirinko beveik visa gimnazijos bendruomenė – ir mokiniai, ir mokytojai. Nors paskaita vyko net 1,5 valandos, nebuvo tokių, kurie išeitų iš salės pertraukai ar tiesiog, nesulaukę pabaigos. Kas gi privertė visus klausytis šio žmogaus? Šmaikštus bendravimas, kalbėjimas jaunimui artimomis temomis, neeilinis mąstymas. A. Tapinas moka bendrauti su jaunimu jaunimo kalba – apie socialinius tinklus, naujausius žaidimus, studijas užsienyje ir būtinybę mokytis užsienio kalbų. Svečias papasakojo apie savo mokyklą, joje įkurtą radiją ir rengtus sveikinimų koncertus ir... viso to pabaigą, kai surengė mokyklos mitingą balandžio 1-osios proga. Neįtikėtinas pirmas Andriaus gyvenimo faktas: būdamas dar mokinys jis dalyvavo A. Valinsko organizuotame žaidime „Taip ir Ne“ ir ten laimėjo pagrindinį prizą! Antras faktas: knygas pradėjo versti irgi besimokydamas mokykloje.

2016-03
2016-03-1
2016-03-2
e8c8230d5b518965eda4ab07e3482a39ebb3929f
1/4 
start stop bwd fwd

Susitikimo metu svečias kalbėjo daug, jaunimui aktualių ir įdomių temų. Viena iš jų – apie dabar vedamą laidą „Auksinis Lietuvos protas“, apie tai, kaip ėjo iki šios laidos populiarumo ir kaip nesustoti kažko siekti, kurti, kai tau nepasiseka.
Kalbėdamas apie savo, kaip rašytojo kūrybą ir pristatydamas knygas, „Vilko valanda“ ir „Maro diena“, tikriausiai daugelį nustebino savo neeiliniu mąstymu, fantazija ir pan. Tai, kad į fantastinę veiksmo knygą herojais sugebėjo įpinti mūsų istorijos patriarchus, o veiksmas vyksta kosmose virš Vilniaus ir Kauno, ko gero net tuos jaunuolius, kurie nemėgsta skaityti knygų, ši istorija sudomins, kaip ir faktas, jog pagal šią knygą sukurtas kompiuterinis žaidimas, kurį išbandė net garsiausias pasaulio youtuberis…
Ko gero po susitikimo su A. Tapinu nei vienam klausytojui nekilo abejonių, kodėl šis žmogus socialiniuose tinkluose turi net 60,5 tūkstančių sekėjų. Tai tikrai neeilinis žmogus, kuris, važiuodamas į Lietuvos mokyklas, skatina jaunimą veikti, neatidėlioti darbų ieškant pasiteisinimų, turėti dideles ambicijas, tačiau jas įrodyti ne šabloniniuose CV, o savo darbais, savanoriavimu ir t.t.