Bet kuri mokykla gali laimėti „Išmaniąją klasę“

http://www.mesrusiuojam.lt/mokyklos-3/Visos mokyklos nuo 2016 m. sausio iki birželio gali dalyvauti naujame „Mes rūšiuojam“ projekte, kurio metu daugiausiai naudotų mobiliųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių surinkusiai mokyklai bus įrengta išmanioji klasė.
Konkurse gali dalyvauti tiek iki šiol projekte „Mes rūšiuojam“ užsiregistravusios mokyklos, tiek nauji dalyviai. Konkurse dalyvauja visos mokyklos, kurios atskirai nuo kitos senos elektronikos ar buitinės technikos renka mobiliuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius. Tiems, kurie iki birželio mėnesio surinks daugiausiai minėtų atliekų, mokykloje bus įrengta išmanioji klasė, kurioje bus 20 vnt. „Huawei“ planšetinių kompiuterių.

Taip pat puikius prizus laimės ir ta mokykla, kuri surinks daugiausia mobiliųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių atliekų skaičiuojant vienam mokiniui. Toks skatinimas taikomas todėl, kad skirtingo dydžio mokyklose labai skirtingos rūšiavimo sąlygos. Tai mokyklai, kurioje vienam moksleiviui teks daugiausia atliekų, bus įrengta kiek mažesnė Išmanioji klasė su 10 vnt. „Huawei“ planšetinių kompiuterių.
„Išmanioji klasė 2016“ organizuoja Gamintojų ir Importuotojų Asociacijos (GIA), Elektronikos gamintojų ir importuotojų organizacijos, atliekas iš mokyklų veža bendrovė „Atliekų tvarkymo centras“. Projekto partneris interneto parduotuvė emobilus.lt žada laimėjusioms mokykloms skirti moderniausius planšetinių kompiuterių modelius, kurie sutieks galimybę išmaniąsias technologijas pritaikyti ne tik pramogaujant, bet ir siekiant žinių.
Apie naują projektą daugiau informacijos galima rasti http://www.mesrusiuojam.lt/mokyklos-3/, su projekto organizatoriais dėl dalyvavimo galima susisiekti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .

Projektas „Mes rūšiuojam“ Lietuvoje vyksta jau ketvirtus metus, jame dalyvauja apie 1500 Lietuvos švietimo įstaigų, kurios suvienijo jėgas rūšiuojant elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamų baterijų ir akumuliatorių atliekas. Atliekų surinkimas ir perdirbimas vyksta pagal Aplinkos ministerijos nustatytas tvarkas bei aprobuotus teisės aktus. Per projekto gyvavimo laiką surinkta beveik 260 tonų elektronikos ir buitinės technikos atliekų. Dar 11 tonų svėrė surinktos senos baterijos, kurios kelia ypač didelį pavojų gamtai. Į projektą aktyviai įsijungė ir automobilių servisai bei įvairios įmonės.