2016 m. sausio 30 d. KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas kviečia dalyvauti 27-ajame respublikiniame profesoriaus J. Matulionio jaunųjų matematikų konkurse

Kauno technologijos universiteto Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas kviečia 2016 m. sausio 30 dieną (šeštadienį) 9-12 klasių moksleivius dalyvauti jau 27-ajame respublikiniame profesoriaus J. Matulionio jaunųjų matematikų konkurse, kuris vyks KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultete (Studentų g. 50, Kaunas).

Kaip ir kasmet, gabiausieji šalies moksleiviai savo matematines žinias ir analitinį mąstymą išbandys spręsdami Universiteto dėstytojų parengtas užduotis. Išsprendę uždavinius, jaunieji matematikai galės dalyvauti įdomiose pramogose: orientavimosi varžybose, protmūšyje ir fizikos demonstracijose. Moksleiviai taip pat bus apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais.

Konkurso metu, jų matematikos mokytojams vyks 2 akademinių valandų seminaras „Lietuviškų matematikos terminų istorija“, kurį ves Matematinio modeliavimo katedros emeritas prof.habil.dr. Vidmantas Povilas Pekarskas.

Konkurso programa ir daugiau informacijos:

http://ktu.edu/lt/matematikos-ir-gamtos-mokslu-fakultetas/

https://www.facebook.com/ktumgmf/?fref=ts