Startuoja naujas „ERASMUS+" programos projektas „ Matematika aplink mus''

Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai ir mokytojai 2015 m.  startuoja su „ERASMUS+" programos 2 pagrindinio veiksmo bendrojo ugdymo sektoriaus tarpmokyklinės strateginės partnetystės projektu „Matematika aplink mus". Tai dviejų metų projektas, kurio tikslas yra tobulinti mokinių matematinius gebėjimus ir kompetencijas, plėsti mokytojų profesinį akiratį, skatinti mokytojus kurti inovatyvią mokymo/si medžiagą, naujus mokymo metodus tokius kaip mišrų mokymą, integruotą dalyko ir kalbos mokymą, tobulinti užsienio kalbos ir IKT gebėjimus, skatinti pilietiškumą ir pagarbą kitoms kultūroms. Projekto koordinatorė - Rumunija, o partneriai – Lietuva, Graikija, Italija, Lenkija, Vengrija, Portugalija ir Danija. Aštuonios projekte dalyvaujančios šalys, tad ir numatytas toks pats skaičius veiklų, t.y. matematika gamtos moksluose, matematika dailėje, matematika muzikoje, matematika aplinkosaugoje, matematika IT, matematika archeologijoje, matematika geografijoje ir matematika astronomijoje.
Mokinių atostogų metu, spalio 26-30 dienomis, pirmasis šio projekto tarptautinis susitikimas vyko koordinuojančioje mūsų projektą institucijoje - Colegiul Tehnic Ana Aslan mokykloje, Cluj – Napoca mieste, Rumunijoje. Į susitikimą vyko Utenos Dauniškio gimnazijos projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė ir II gimnazijos klasės mokiniai Evaldas Morkvėnas, Mantvydas Kazlas, Marijus Jacevičius. Penkias dienas vyko intensyvus darbas tiek mokykloje, tiek ir kitose mokymosi aplinkose. Šio susitikimo tema buvo matematika gamos moksluose.

1
2015-10-26-11593
2015-10-26-11610
2015-10-28-11658
2015-10-29-11723
3
4
5
6
7
8
11
01/12 
start stop bwd fwd

Konferencijos metu mokiniai pristatė savo šalį, miestą ir mokyklą PowerPoint ir kitose pateiktyse, pristatė savo sukurtus projekto logotipus, dalyvavo fizikos, chemijos, biologijos, IT ir matematikos pamokose, dirbo komandose, susipažino su eTwinning platforma ir užsiregistravo TwinSpace erdvėje. Kol intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, projekto koordinatoriai ir gamtos mokslų mokytojai aptarė naujas projekto veiklas, susitikimų datas, peržiūrėjo naują eTwinning platformos TwinSpace erdvę, dalyvavo fizikos, biologijos, chemijos pamokose. Lankėsi Cluj - Napoca pedagogų švietimo centre, klausėsi paskaitų bei dirbo grupėse.
Puikiai buvo organizuotas šis tarptautinis susitikimas. Turėjome galimybę apsilankyti ir pratęsti fizikos pamokas Cluj - Napoca Fizikos tyrimų institute. Čia buvome supažindinti su šio instituto veikla, laboratorijomis, prietaisais tokais kaip masės spektrometru, AFM ir nanostruktūras tiriančiu mikroskopu, CERN duomenų bazė, net pamatėme tiko grunto atvežto iš Mėnulio! Chemijos pamokas tęsėme garsiojoje ir didžiausioje visoje Rumunijoje grožio ir kosmetikos kompanijoje Farmec bei kelių tūkstančių metų senumo druskų kasyklose Salina Turda.

Pasisemta daug idėjų, gauta šūsnis žinių ir informacijos. Grįžę į savo mokyklas, keletą mėnesių dirbsime su savo mokiniais kitaip, inovatyviau.
Mantvydas Kazlas: „Labai patiko Cluj- Napoca miestas, žmonių bendravimo būdas, šeima, kuri mane labai svetingai priėmė. Patobulinau anglų kalbos bendravimo įgūdžius, tapau drąsesnis. Pamačiau kaip mokosi mokiniai Rumunijoje, dalyvavau gamtos mokslų, matematikos ir IT pamokose Įdomiausia, kad šių mokslų pamokos vyksta laboratorijose, ko mes pasigendame. Smagu buvo per chemijos pamoką pasigaminti sau kvepalus, o per matematiką sužinoti apie „auksinį skaičių 1.6.". Tikrai dėmesio vertas projektas, buvome maloniai priimti į šią nuostabią šalį. Ačiū!"


Projekto koordinatorė L.Tarvydienė

Veikla yra finansuota iš ERASMUS + programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autorių, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą.