2015 m. spalio 30 d. Stipresni už vėją – 2015

2015 m. spalio 30 d. Stipresni už vėją – 2015Utenos šeimos ir vaiko gerovės centre tapo tradicija per mokinių rudens atostogas globojamiems vaikams ir jaunuoliams susirinkti į sportines rudens žaidynes „Stipresni už vėją".
Šiais metais sporto žaidynės vyko Utenos „Dauniškio" gimnazijos sporto salėje ir jose dalyvavo Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro, Molėtų vaikų savarankiško gyvenimo namų, Didžiasalio vaikų globos ir socialinės paramos šeimai centro, Aulelių ir Obelių vaikų globos namų komandos.

DSC 0010Žaidynių dalyvius, palaikymo komandas pasveikino Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjo pavaduotojas Alvydas Gražys, Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro direktorė Diana Deveikienė, komandos „Utenos Utenis" kapitonas Valentin Jeriomenko. Sveikintojai pasidžiaugė vaikų komandomis, linkėjo sportinio azarto ir sėkmės, palinkėjo gerai praleisti laiką.
Pirmoji sportinė rungtis buvo futbolo varžybos, kuriose teisėjavo komandos „ Utenos „Utenis" sportininkai. Molėtų vaikų komanda nugalėjusi visas kitas vaikų komandas finale susitiko su futbolo klubo „Utenos Utenis" komanda. Profesionalūs sportininkai suteikė vaikams džiaugsmą leisdami įmušti įvartį.
DSC 0014Po futbolo rungties futbolo klubo „Utenos Utenis" komanda savo įsteigtais prizais apdovanojo 5 aktyviausius sirgalius, kurie palaikė savo komandas.Vėliau vaikai rungėsi estafetėse, kur netrūko azarto, greičio ir susikaupimo. Žaidynės užsibaigė žaidžiant kvadratą.Visos penkios komandos buvo apdovanotos VĮ Utenos regiono keliai įsteigtais suvenyrais, o užėmusi pirmąją vietą Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro komanda apdovanota nugalėtojų taure. Puikias emocijas ir sportinį azartą salėje palaikė komandų sirgaliai.Po sportinių varžybų visi dalyviai vaišinosi kareiviška koše, arbata, bandelėmis...
Pasportavę, pasistiprinę visi sugužėjo į Utenos šeimos ir vaiko gerovės centre vyksiančią teminę „Helovyno" diskoteką. Diskotekos metu dalyviai vaišinosi savais ir svečių pyragais, šoko, žaidė, keitėsi pažadais draugauti ir susitikti kitais metais.DSC 0257
Suorganizuotos žaidynės „Stipresni už vėją-2015" dalyviams, palaikymo komandoms suteikė daug džiugių emocijų, vaikai draugiškai palaikė vieni kitus, nors visi vaikai norėjo nugalėti.
Visi žaidynių dalyviai sutarė, susitikti kitais metais ir vėl kovoti dėl nugalėtojų taurės.
Tariame iki susitikimo 2016 metais ir būkime visi „Stipresni už vėją" :).

Soc. pedagogė Aida Zlataravičienė

2015 m. spalio 30 d. Stipresni už vėją – 2015