Aukštakalnio progimnazijos mokiniai dalyvauja LRT projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai"

Aukštakalnio progimnazijos mokiniai dalyvauja LRT projekte „Lietuvos tūkstantmečio vaikai"„Lietuvos tūkstantmečio vaikai" – tai 5-12 klasių gabių mokinių žinių viktorina, kurioje 2015 m. rugsėjo mėn. dalyvavo net du Aukštakalnio progimnazijos mokiniai: septintokas Matas Laužikas ir aštuntokas Evaldas Bikelis. Abu mokiniai pildė anketas, laikė testus, telefone atsakinėjo į laidos vedėjų klausimus, kol buvo pakviesti kartu su palaikančiomis komandomis į laidos filmavimą.
Matą į viktoriną lydėjo klasės auklėtojas Mindaugas Laučius bei muzikos mokytoja Dalia Šaltenytė, o klasiokai, laukdami filmavimo studijoje, sukūrė filmuką Matui palaikyti. „Labai patiko būti studijoj, o labiausiai – tai palaikyti Matą!" (Simona, 7e kl.)

„Matas pasirodė puikiai! Jis labai gudrus ir sumanus, todėl mums pasisekė, kad turim tokį klasioką." (Elada, 7e kl.) „Dalyvavimas šios laidos filmavime mane paskatino geriau mokytis ir daugiau skaityti knygų." (Jokūbas, 7e kl.)

Evaldą į laidos filmavimą LRT studijoje lydėjo matematikos mokytoja Aldona Damidavičienė, klasės auklėtoja Daiva Trinkūnienė, būrys klasiokų, tėveliai bei jaunesnis brolis. „Dalyvauti projekte labai patiko, nors labai jaudinausi, kad prastai pasirodysiu... bet taip neįvyko... Savo laimę bandysiu ir kitais metais" – kalbėjo Evaldas, grįžęs po projekto filmavimo. „Patyrėme daug puikių emocijų, todėl dėkojame mokyklos administracijai ir sirgalių komandai už visapusišką Evaldo palaikymą bei paskatinimą" – po išvykos džiaugėsi Evaldo tėveliai.
Kaip baigėsi šios dvi istorijos, sužinosite pažiūrėję laidas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" per LRT spalio 11 dieną ir lapkričio 8 dieną 17.00 val. Na, o į mokyklą jau ruošiasi atvykti charizmatiškasis laidos vedėjas Dominykas Vaitiekūnas...
Progimnazijos administracija dėkoja rėmėjams, kurių dėka Matas ir Evaldas bei jų palaikymo komandos keliavo į LRT projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai" filmavimą.