2015 m. rugsėjo 19-20 d. Utenoje vaikai mokėsi pristatyti save ir piešė gyvenimo žemėlapius

2015 09 20 2015 m. rugsėjo 19-20 d. Utenos vaiko ir šeimos gerovės centre vyko seminaras „Gera darau – gerai jaučiuosi", skirtas vaikams ir jaunimui. Šiame seminare dalyvavo mokyklinio amžiaus vaikai ir jaunimas, kurie gavo galimybę pažvelgti į save, išgirsti ir išklausyti kitą, pasisėmė gerų emocijų.

Vaikai mokėsi pristatyti save, apgalvojo savo gyvenimo kelią – piešė ir pristatė gyvenimo žemėlapius. Šio seminaro dalyviai turėjo galimybę prasmingai praleisti laiką ne pamokų metu, socialiai, atsakingai pabūti, susitelkti bendrai veiklai ir sugalvoti, kokius gerus darbus galėtų daryti savo bendruomenėje.

2015 09 20 Seminaras organizuotas, įgyvendinant projektą „Aktyvūs vaikai", kurį vykdo VšĮ „Socialinės partnerystės centras" (partneris Utenoje – Neformalaus ugdymo centras). „Socialinės partnerystės centras" veiklą vykdo nuo 1997 m., didelį dėmesį skiria prevencinei veiklai su socialinės rizikos šeimomis bei jose augančiais vaikais, jaunimu, kurie yra didžiausioje rizikoje patirti smurtą, psichikos sutrikimus, nuolat mato šeimines problemas, yra linkę nelankyti mokyklos.

Projekto „Aktyvūs vaikai" tikslas – suteikti moksleiviams ir vaikams, linkusiems nelankyti mokyklos, galimybes, sudarančias sąlygas ugdymuisi, saviraiškai, bendravimui, dalyvavimui ir į(si)traukimui į prasmingą socialinę ir sportinę veiklą Vilniuje, Trakų, Širvintų, Anykščių ir Utenos rajonuose.

Projektas finansuojamas iš valstybės biudžeto lėšų pagal Vaikų ir jaunimo socializacijos projektų finansavimo ir organizavimo konkurso nuostatus, patvirtintus švietimo ir mokslo ministro.

Daugiau informacijos:
Stasė Makštutienė, tel. 860043623, el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai