2015 m. rugpjūčio mėn. Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro atstovų sėkmė Pasaulio specialiojoje olimpiadoje Los Andžele

2015 08 LOs AndželeLietuvos specialiosios olimpiados 20 žmonių delegacijos sudėtyje į Los Andželo Pasaulio specialiąją olimpiadą buvo išvykę ir 2 Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro socialinės globos skyriaus gyventojai, daugkartiniai Europos ir Pasaulio SO vasaros ir žiemos žaidynių čempionai Rūta Tuskenytė ir Aurimas Jasiulionis, bei jų treneris, centro direktorius Zenonas Misiūnas.
Dideli karščiai šiame Kalifornijos mieste nesutrukdė uteniškiams iš Los Andželo specialiosios olimpiados atvežti į Uteną tris aukso ir du sidabro medalius.
Rūta dar kartą tapo dukart Pasaulio SO čempione 1500 m. distancijoje ir mišrioje estafetėje 4x400 m., o 3000 m. nuotolyje iškovojo sidabro medalį. Aurimas 5000 m. nuotolyje pelnė sidabro medalį, o su komanda estafetėje 4x400 m. tapo čempionu. 1500 m. nuotolyje Aurimas užėmė 6 vietą.
Beje Lietuvos rinktinė užtikrintai laimėjo estafetinį bėgimą ir pasiekė geriausią rezultatą šioje rungtyje. Be Uteniškių čia čempionais tapo ir Rimvydas Kriauzlys iš Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos ir Rimvydas Vaicekauskas iš Šeduvos specialiosios olimpiados sporto klubo.
Žaidynių metu Lietuvos specialiosios olimpiados atletus aplankė garsus uteniškis, krepšinio žvaigždė Jonas Valančiūnas, kuris tuo metu treniravosi Los Andžele.
Gražus susitikimas su Jonu paskatino žemiečius tolimame Los Andžele siekti pačių aukščiausių apdovanojimų.

Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro informacija