Sveikatingumo veiklos Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė"

Sveikatingumo veiklos Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė"www.sveikatiada.ltUtenos vaikų lopšelis-darželis „Saulutė" yra aktyvus sveikos gyvensenos įgūdžius formuojančio projekto „Sveikatiada" dalyvis. Sveika gyvensena besidomintys uteniškiai 2015 m. dalyvo ir „Sveikatiados" inicijuotame Sveikatinimo idėjų konkurse. Ir ne šiaip dalyvavo, o tapo vienais iš konkurso nugalėtojų.
Konkurse, kuriame kiekviena mokymo įstaiga buvo kviečiama savo unikaliomis idėjomis ir siūlymais diegti sveikatingumo kultūrą savo bendruomenėje, iš viso dalyvavo net 49 mokyklos ir darželiai iš visos Lietuvos. Iš visų dalyvių buvo atrinktos 9 geriausios idėjos, tarp kurių pateko ir Kurmaičių mokyklos projektas „Saulutės daigelis". Projektams įgyvendinti „Sveikatiada" kartu su pagrindine Sveikatinimo idėjų konkurso remėja – UAB „Pontem" skyrė finansavimą – po 150 Eurų.
Projekto „Saulutės daigelis" tikslas – plėsti įstaigos vieną iš prioritetinių veiklos krypčių – vaikų sveikatos stiprinimo sistemą aplinkosauginiu aspektu. „Saulutės daigelis" padės aktyvinti įstaigos ir šeimos bendradarbiavimą, organizuoti vaikų ugdomąją veiklą.

Uteniškiai nusprendė sukurti žaliąsias edukacines erdves tiek darželio kiemo teritorijoje, tiek ir vidaus patalpose. Į gamtos kampelių kūrimą įsitraukė visi bendruomnės nariai – auklėtojos ir darželio administracija, vaikai bei tėveliai.
Sveikatingumo veiklos Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė"Žaliasios zonos buvo sudarytos labai įvairiai – darželį puošė pasodinti gražūs gėlynai. Savo vietą turi ir „Nykštuko sode" apsigyvenę keleto rūšių vaismedžiai. Be abejo, „Saulutėje" sukurta erdvė ir daržui, kuriame mažieji sodino įvairias daržoves.
Nuo pat pavasario besitęsiantis „Saulutės daigelio" projektas padėjo dar labiau suvienyti darželio bendruomenę, o vaikams įskiepyti meilės gamtai jausmą. O kur dar atsakomybės, pasaulio pažinimo ir atradimo džiaugsmai.
Kaip pasakojo šio šio projekto vadovė ir Utenos „Saulutės" vaikų lopšelio-darželio direktorės pavaduotoja ugdymui Angelė Bražionienė, vaikai su didžiausiu entuziazmu ir energija padėjo sodinti augalus, juos prižiūrėti ir rūpintis:
„Itin įsimintina buvo obelų sodinimo akcija, kuomet vienos iš auklėtinių mama kvietė drukrą eiti namo, bet ši atsakė dar negalinti, nes ne visos obelys palaistytos. Tokie nuo pat mažens įdiegti įpročiai seks vaikus visą gyvenimą, tad „Saulutės daigelis" mums yra labai svarbi ir sėkminga iniciatyva".
Uteniškiai žadėjo, kad įkurtas gamtos kampelis tik augs, didės bei dar labiau žaliuos, kadangi darželio bendruomenės narių galvoje jau gimsta naujos vizijos ir idėjos.
„Sveikatiada" kviečia ir kitas Utenos regiono mokyklas dalyvauti projekto iniciatyvose bei patiems įsitikinti, kad sveikai gyventi yra smagu!

Apie „Sveikatiadą"
„Sveikatiada" yra socialinis projektas, formuojantis naują sveikatingumo kultūrą Lietuvoje ir pradedantis nuo pačių imliausių visuomenės narių – žemesnių klasių moksleivių.


Daugiau informacijos apie projektą suteiks:
Tadas Beržonskas
Projekto „Sveikatiada" koordinatorius
Tel. Nr. +370 6725 7080, el. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai www.sveikatiada.lt