Dauniškio gimnazijos delegacija tarptautiniame Comenius daugiašalės partnerystės projekto „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai" susitikime Latvijoje

2015-05-282015 m. gegužės 28 d. Utenos Dauniškio gimnazijos mokytoja Loreta Tarvydienė su mokiniais Agne Bučyte, Aleksandra Ragauskaite, Jokūbu Jasinevičiumi ir Robertu Šeršniovu vyko į tarptautinį Comenius daugiašalės partnerystės projekto „Mokymas LIFE: lyderystės iniciatyvos Europai" susitikimą, kuris vyko „Rezeknes Valsts gimnazijoje" Rezeknėje, Latvijoje. Šio projekto pagrindinis tikslas yra skatinti lyderystės iniciatyvas mokykloje. Tai buvo devintasis, o mokiniams paskutinis, šio projekto susitikimas.

Susitikimo metu mokiniai pristatė baigiamuosius darbus: lyderystės klubo CLIP veiklas, atliktas per kovą, balandį ir gegužę, PowerPoint pateiktyse pristatė temas - „Pasitikėjimas komanda", „Nyčės teisė" ir „Everesto teisė", dalyvavo mokymuose, dirbo komandose, susipažino su Rezeknės miestu ir jo istorija, lakėsi Latgalos kultūros ir istorijos muziejuje, Rytų Latvijos kūrybinių paslaugų centre „Zeimuls', klausėsi Latvijos valstybinio orkestro pasirodymo Rezeknės koncertų salėje „Gors". Intensyvus darbas vyko tarptautinėse mokinių grupėse, projekto koordinatoriai aptarė baigiamąjį projekto rezultatą, likusias projekto veiklas, eTwinning projekto baigiamuosius darbus Twinspace erdvėje.
Aleksandra Ragauskaitė: „Šis devintasis susitikimas, vykęs Latvijoje, man įsimins dar ilgai! Turėjau galimybę pasigrožėti Rezeknės miestu, jojo įspūdinga architektūra. Apsilankyti istorijos muziejuje, susipažinti su latvių kultūra, aktyvia miesto veikla, bei pačiu kraštovaizdžiu. Tai - jaukus ir puikiai, nuo A iki Z išplanuotas miestas. Susipažinau su maloniais, be galo šiltais ir organizuotais bendraamžiais, mokytojais iš kitų šalių, patobulinau anglų kalbos žinias bei darbo grupėse įgūdžius, taip pat įgijau daug patirties ir išminties savo tolesniam gyvenimo keliui. Dalyvaudama šiame projekte įgijau daug žinių ir praktikos įgūdžių. Dalyvauti susitikime buvo įdomu, o svarbiausia – naudinga."


Projekto koordinatorė Loreta Tarvydienė

Veikla yra finansuota iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autorių, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą.